Ο Βασίλης Ράλλης μόλις κυκλοφόρησε τον νέο του δίσκο και αυτό ήταν μια καλή αφορμή για αυτή την συνέντευξη.

– Αρχικά θα ήθελα με λίγα λόγια να παρουσιάσεις τον εαυτό σου και την ενασχόληση σου, με το τραγούδι;

Kαλησπέρα παιδιά μουσικά είμαι αυτοδίδακτος και ξεκίνησα γύρω στα 16 γράφοντας στίχους και μουσικές. Στη πορεία έκανα αρκετά live κυρίως στη Πάτρα που είναι και η καταγωγή μου σε διάφορες μικρές σκηνές και στη πορεία σε όλη την Ελλάδα είτε σε μαγαζιά είτε σε φεστιβάλ με τη μπάντα μου Monostyle. Τον τελευταίο καιρό βρίσκομαι στην Αθήνα όπου τραγουδάω σε διάφορες σκηνές και πρόσφατα ολοκλήρωσα το πρώτο μου προσωπικό δίσκο με τίτλο ”Ανησυχία αταξία και Ανασφάλεια”

– Ποιες οι ανάγκες που ώθησαν τον Βασίλη, να τραγουδήσει;

Τραγουδάω απο πολύ μικρός και πάντα ήταν σαν φυσική ανάγκη. Θυμάμαι άκουγα ένα τραγούδι και το μάθαινα κατευθείαν γρατσουνώντας μια κιθάρα. Εδώ και πέντε χρόνια περίπου τραγουδάω κάθε μέρα επαγγελματικά και βιοπορίζομαι απο αυτό.

13063059_1007940599291750_1255633029173864021_o– Κυκλοφόρησε πρόσφατα το νέο σου album με τίτλο “Ανησυχία, Αταξία και Ανασφάλεια” μουσικά που κυμαίνεται και τι κάνει το αυτό το Αlbum να ξεχωρίζει;

Μια δουλειά η οποία μου πήρε περίπου δύο χρόνια κυρίως οικονομικά. Είναι κάτι που ήθελα να κάνω καιρό και μουσικά αρκετά πειραματική καθώς θα ακούσεις μια μίξη απο Βαλκάνια μέχρι rock, ρεμπέτικα, reggae, afro μέχρι stoner. Θεωρώ ότι είναι ξεχωριστή γιατί έχει γίνει με πολύ κόπο και στιχουργικά είναι πολύ επίκαιρη καθώς θίγει ότι βλέπει κάποιος στην Ελλάδα του 2016.

– Που μπορούμε να το προμηθευτούμε; Και ποιοι είναι οι συντελεστές;

Κυκλοφορεί από το Music Corner ένα απο τα πιο διαχρονικά δισκοπωλεία στη Πανεπιστημίου και όποιος θέλει μπορεί να στείλει στη σελίδα μου στο facebook όπου μπορώ να του το στείλω κι εγώ ταχυδρομικώς. Οι ηχογραφήσει έγιναν στο studio pazl του Δημήτρη Καρρά τον οποίο ευχαριστώ γιατί βοήθησε πολύ στη δημιουργία του album, την παραγωγή έκανε ο Βαγγέλης Καραπέτρος ο οποίος έχει παίξει και τα περισσότερα όργανα μέσα στο δίσκο και μέσα στο δίσκο έχουν παίξει πολλοί αξιόλογοι μουσικοί όπως ο Παντελής Στόικος, Χρήστος Κυριαζής, Γιώργος Αβραμίδης, Μάνος Βουγιουκαλάκης κ.α. Επίσης είχα τη χαρά σε ένα κομμάτι μου στο Γέρε χρόνε να συμμετάσχει η παιδική χορωδία του Απολλώνιου Ωδείου υπο τη διεύθυνση του Γιάννη Βρυζάκη και ο Dimitrakis Ramone.

– Ποια είναι τα αγαπημένα σου μουσικά ακούσματα;

Mουσικά ακούω σχεδόν τα πάντα αρκεί να ηχεί καλά στα αυτιά μου από παλιό λαικό μέχρι reggae, grunge και δεν ξέρω και εγώ τι άλλος. Όλες οι μουσικές έχουν να σου δώσουν κάτι και γι’αυτό η μουσική είναι το πιο ελεύθερο πράγμα που μας έχει μείνει.

– Έχεις συνεργαστεί με άλλους καλλιτέχνες ως τώρα; Kαι αν ναι με ποιους;

Έχω βρεθεί με πολλούς με το Σπύρο Γραμμένο, τον Δημήτρη Καρρά και έχω ανοίξει συναυλίες απο Φοίβο Δελοιβορία, Μελίνα Κανά, Μωρά στη Φωτιά μέχρι Ρόδες. Με καλλιτέχνες που συνεργαζόμαστε είναι ο καλός μου φίλος Πέτρος Παπαμιχαήλ με τον οποίο έχουμε κάνει μια μουσική κολλεκτίβα και παίζουμε συνέχεια παρέα, τον Μιχάλη Πουλίδα τον Πάνο Γεωργόπουλο. Κοιτάζω πάντα με όσους βρισκόμαστε παρέα να έχουμε την ίδια αισθητική και το ίδιο όραμα ακόμα και αν η μουσική που κάνουμε είναι διαφορετική.

13217503_1096982186991426_5121812322990581640_o– Εμπιστεύεσαι εύκολα τους ανθρώπους που έχεις δίπλα σου;

Όχι όλους αλλά ευτυχώς έχω άτομα που με αγαπούν και είναι συνεχώς δίπλα μου σε ότι κι αν κάνω. Αυτοί είναι κύρίως οι φίλοι μου οι οποίοι με στηρίζουν συνεχώς και η ομάδα των Angels Pr οι οποίοι με στηρίζουν σε κάθε μου κίνηση.

– Πως θα χαρακτήριζες την μουσική σου;

Δεν θέλω να βάζω ταμπέλες στη μουσική μου ούτε θέλω να έχω ένα συγκεκριμένο ύφος. Μου αρέσει να μπερδεύω ήχους μεταξύ τους και προσπαθώ να κάνω κάτι που να είμαι εγώ και να είναι αληθινό. Δεν ξέρω πως λέγεται αυτό ούτε έχω βρεί τον τίτλο, σίγουρα όμως η γενικότερη φιλοσοφία μου είναι rock.

– Μελλοντικά σχέδια;

Nα παρουσιάσω το καινούργιο μου δίσκο σε δίαφορες πόλεις της Ελλάδας και να πραγματοποιώ συνεχώς συναυλίες και από Σεπτέμβρη θέλω σιγά σιγα να ξεκινήσω να ηχογραφώ το δέυτερο δίσκο μου. Σας ευχαριστώ πολύ για την όμορφη κουβέντα.

 
OFFICIAL LINKS

https://www.facebook.com/VasilisRallisOfficialPage.gr
https://www.youtube.com/channel/UCq2X6yM2I9axYdXkOt4Eh7A
https://twitter.com/vasilisrallis2
https://www.instagram.com/vas_rallis/

 

[ytp_video source=”m6n63fpBCLE”]

[ytp_video source=”J08tO57gm3c”]

[ytp_video source=”LIkNPFPA4uk”]