1275200_654209971269383_63863551_oΔημιουργικός ,διαφορετικός ανήσυχος καλλιτέχνης, ο Απόστολος Γουγουλάκης με πολλή τρέλα και ενέργεια ήρθε από την Πάτρα να μας δείξει τι σημαίνει μουσική και δημιουργία. “Είδα Φως και Βγήκα” η πρώτη του δισκογραφική δουλειά.. Ας τον γνωρίσουμε.

Απόστολε για να τα πιάσουμε τα πράματα από την αρχή, πες μου πως θυμάσαι τον εαυτό σου στην πρώτη του επαφή με την μουσική. Πώς ξεκίνησαν όλα;

Ξεκίνησαν όλα με μια κλασσική κιθάρα. Η αρχή είναι το παν και σε εμένα έγιναν σκοπίμως όλα τόσο αβίαστα και φυσικά, που βλέπω την μουσική μου πορεία σαν μια ολότητα. Βέβαια πριν απο αυτό, η μουσική γινότανε κομμάτι μου σιγά σιγά γιατί στο σπίτι ακούγαμε με τις ώρες ραδιόφωνο. Ακόμα και τα παραδοσιακά πανηγύρια του χωριού μου με φέρνανε όλο και πιο κοντά στη μουσική.

”Δήθεν” ένα κομμάτι από την πρώτη δισκογραφική δουλειά σου με τίτλο “Είδα Φως και Βγήκα” με πολύ funky διάθεση, που περιμένουμε σε λίγες μέρες μίλησέ μας για αυτή την δουλειά σου.

Είναι το πρώτο μου παιδί. Μια δουλειά που έγινε όπως πραγματικά την είχα στο μυαλό μου και ένα αποτέλεσμα για το οποίο είμαι περήφανος. Το ακούω και το χαίρομαι και αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο άργησε. Θα κυκλοφορήσει σε βινύλιο και μαζί θα διατείθεται και το cd. Τα υπόλοιπα είναι για τους ακροατές…

gougoulakis2

Ακούγοντας τα κομμάτια σου, αυτό που με κερδίζει όλο και περισσότερο πέρα από την σύνθεση και το στίχο είναι το ιδιαίτερο ύφος. Προφανώς θες να αφήσεις το στίγμα σου στο χρόνο. Το θεωρείς εφικτό;

Στόχος μου είναι να προσφέρω κάτι ιδιαίτερο, κάτι ενδιαφέρον, συνάμα και πηγαίο. Όλη η μουσική που έχω ακούσει και παίξει να μετουσιωθεί σε κάτι προσωπικό, σε ένα ιδιαίτερο ύφος όπως αναφέρεις. Αν θέλεις κάτι πολύ, μπορείς να το πετύχεις, μαζί με προσπάθεια και σεβασμό σε αυτό που κάνεις και σε αυτόν που απευθύνεσαι. Ο χρόνος θα με κρίνει, άλλωστε ένας στόχος μου είναι τα κομμάτια να μπορούν να ακούγονται σε βάθος χρόνου.

Μέχρι τώρα σε έχουμε δει στο πλευρό μεγάλων μουσικών όπως ο συνθέτης Γιώργος Χατζηνάσιος στα πλαίσια φεστιβάλ και τον Λάκη Παπαδόπουλο του οποίου άνοιξες κάποιες συναυλίες. Τι έχεις αποκομίσει από αυτές τις συνεργασίες;

Πόσο δύσκολο είναι να κάνεις μια ορχήστρα να σε ακολουθεί! Ανθρώπους που δεν τους ήξερες απο πριν να τους καταφέρεις να σε ακολουθήσουν όχι απο φόβο αλλά απο σεβασμό. Οι άνθρωποι αυτοί σε εμπνέουν με τον τρόπο τους να συμμετέχεις. Αυτό θεωρώ το ποιο σημαντικό που έχω μάθει. Να δίνω το χώρο που χρειάζεται στους μουσικούς για να δημιουργήσουμε μαζί. Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο που έχω αποκομίσει είναι η έννοια της δυναμικής στη μουσική, οι χρωματισμοί.

gougoulakisΣε απολαύσαμε σε πολλές ζωντανές εμφανίσεις ποια ήταν η κορυφαία για σένα;

Είναι δύσκολο να ξεχωρίσω, γιατί όλες η εμφανήσεις κρύβουν όμορφες στιγμές για εμένα από το πιο μικρό μαγαζί μέχρι τους μεγάλους χώρους. Όταν επιτυγχάνεται επικοινωνία μεταξύ εμού και του κοινού, αυτό θεωρώ εγώ “κορυφαίο”.

Τι είναι αυτό που λατρεύεις και τι αυτό που μισείς στους ανθρώπους;

Λατρεύω την ειλικρίνεια και την ευθύτητα. Το ήθος και την αξιοπρέπεια. Όλα θα ήταν πιο εύκολα και απλά με αυτά τα χαρακτηριστικά. Απεχθάνομαι τα ψέμματα και την κωλυσιεργία, την καλοσύνη κατά παραγγελία. Όλα αυτά που λατρεύω και απεχθάνομαι, μαζί με του εαυτού μου τα στραβά, προσπαθώ να τα περνώ μέσα στα τραγούδια μου.

Νέος άνθρωπος με όνειρα πόσο δύσκολα έρχεται η αναγνωρισιμότητα και η δισκογραφία με την ελληνική μουσική σκηνή όχι στα καλύτερά της;

Όλα είναι υποκειμενικά. Η δισκογραφία έρχεται πλέον με προσωπικές παραγωγές και η αναγνωρισιμότητα μπορεί να επιτευχθεί απο το διαδύκτιο. Όλα είναι θέμα προσωπικών επιλογών, συγκαιριών και άλλων τέτοιων “συνιστωσών”…

Στην χώρα μας πια κυβερνά μία οργή και μία αγανάκτηση πιστεύεις πως η τέχνη είναι τρόπος διαφυγής;

Η τέχνη ενίοτε αποτελούσε μέσο έκφρασης. Για το λόγο αυτό διαφωνώ ότι είναι μέσω διαφυγής αλλά μπορεί κάποιος να δημιουργήσει και να δώσει σχήμα στην οργή του με ένα τραγούδι για παράδειγμα. Δεν πρέπει πάντα να ψάχνουμε να ξεφύγουμε μέσω της μουσικής αλλά ίσως να “φωτίζουμε” τα προβλήματά μας.

Ποια είναι τα σχέδιά σου για το μέλλον; Σε πέντε χρόνια από σήμερα ας πούμε που θα είναι ο Απόστολος πιστεύεις;

Τα σχέδιά μου είναι να παίξω τα τραγούδια μου σε όσα περισσότερα μέρη και ανθρώπους μπορώ. Να έρθω σε επαφή δημιουργικά και με άλλες μουσικές, να καταφέρω να αρχίσω τη δεύτερη δισκογραφική δουλειά. Τώρα το που θα βρίσκομαι μετά απο πέντε χρόνια πραγματικά δεν το ξέρω. Νοιώθω συνεχώς ότι ταξιδεύω γνωρίζοντας τον προορισμό αλλά όχι το αποτέλεσμα.

Να ευχηθούμε στον Απόστολο τα καλύτερα και να’ναι αυτή η αρχή μίας μεγάλης καριέρας μία ευχή για τους αναγνώστες μας.

Σας ευχαριστώ πολύ. Εύχομαι ο κόσμος να έχει τη δυνατότητα να δημιουργεί, να μην τον εμποδίζουν να αφήσει το στίγμα του στο χρόνο.

http://www.apostolosgougoulakis.gr/

https://www.facebook.com/apostolosgougoulakis.music

https://www.youtube.com/watch?v=htj253mrpWU

https://www.facebook.com/apostolos.gougoulakis