aponΣυνέντευξη στον Γιώργο από το Undergroundskini Blog για το Rockap.

Καταρχήν θα θέλαμε να μας πείτε δυο λόγια για το πως σχηματίστηκαν οι ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΩΣ ΑΠΩΝ.

Οι Αδικαιολογήτως Απών σχηματίστηκαν το 2002 στον Ωρωπό Αττικής, νιώθοντας την ανάγκη να εκφράσουμε τα ιδεολογικά μας πιστεύω και τους προβληματισμούς μας μέσω της μουσικής.
Το αρχικό σχήμα της μπάντας αποτελούνταν από τον Θοδωρή Ν. στην κιθάρα – φωνή,  τον Άγγελο Χ. στα drums και τον Δημήτρη Σ. στο μπάσο. Στην πορεία το line up άλλαξε και πλέον το συγκρότημα αποτελείται από τον Θοδωρή Ν. στην κιθάρα – φωνή, τον Δημήτρη Κ. στην κιθάρα, τον Γιώργο Μ. στα drums και τον Άγγελο Χ. στο μπάσο, που επέστρεψε πρόσφατα μετά από μερικά χρόνια απουσίας.

Ποιες είναι οι βασικές μουσικές σας επιρροές;

Έχουμε μεγαλώσει με ελληνική και ξένη punk rock της δεκαετίας ’80 και ’90, καθώς επίσης και με heavy metal ακούσματα.  Επειδή πιστεύουμε ότι η μουσική δεν πρέπει να έχει σύνορα (όπως τίποτα άλλωστε πάνω στην γη) αλλά ούτε να μπαίνει σε καλούπια, τολμούμε να μπλέξουμε στα τραγούδια μας αυτά τα δύο είδη.

Με τι θέματα καταπιάνονται στιχουργικά οι ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΩΣ ΑΠΩΝ;

Τα θέματα τα οποία διαπραγματευόμαστε στα τραγούδια μας είναι κυρίως κοινωνικό-πολιτικά με ψυχολογικές και υπαρξιακές αναζητήσεις .
Είμαστε ενάντια σε κάθε ρατσιστική και φασιστική ιδεολογία και αυτό έμμεσα ή άμεσα το περνάμε μέσα από τους στίχους μας.

Ποια είναι τα ερεθίσματα σας όταν γράφετε τους στίχους σε κάποιο τραγούδι;

Τα ερεθίσματα που μας κάνουν να γράφουμε είναι καθημερινά. Είναι πράγματα που βιώνουμε καθημερινά στις δουλειές μας, στην επαφή μας με άλλους ανθρώπους και γενικότερα στη ζωή. Συναισθήματα που είναι συσσωρευμένα μέσα μας εκτονώνονται μέσω της μουσικής.

Οι φίλοι της Ελληνικής underground σκηνής, τι μπορούν να περιμένουν από εσάς στο μέλλον;

Ήδη βρισκόμαστε σε studio και ηχογραφούμε το νέο μας δίσκο, στον οποίο πιστεύουμε πολύ γιατί περιέχει δυνατά τραγούδια που τα γουστάρουμε όλοι μας. Πολύ σύντομα θα δημοσιεύσουμε ένα από τα τραγούδια του δίσκου που έχει ήδη τελειώσει με τον τίτλο «Μασκότ».
Επίσης, σε λίγο καιρό θα είμαστε έτοιμοι για να ξεκινήσουμε live εμφανίσεις.

Αν μπορούσατε να στήσετε κάποιο φεστιβάλ, εκτός φυσικά από εσάς με ποιους θα θέλατε να μοιραστείτε την ίδια σκηνή;

Με όσα συγκροτήματα έχουμε παίξει μαζί σε festival έχουμε περάσει πολύ όμορφα και θα θέλαμε να ξαναβρεθούμε στην ίδια σκηνή μαζί τους. Να αναφέρουμε και μερικές αξιόλογες μπάντες όπως: ΤΟΞΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ, BANDAGE, AGAINST ALL ODDS, MY TURN,  MOLOTOV BOMBS, ERRORIST. Βέβαια υπάρχουν πολλές άλλες αξιόλογες μπάντες με τις οποίες δεν είχαμε την τύχη να παίξουμε ως τώρα και να γνωριστούμε μαζί τους όπως ΤΑ STUKAS και άλλες. Βέβαια θα θέλαμε πολύ να ανοίξουμε μια συναυλία των PANX ROMANA, καθώς τους θεωρούμε ένα από τα κορυφαία ενεργά συγκροτήματα του χώρου.
Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε  ότι κάθε καλοκαίρι διοργανώνουμε  μαζί με φίλους ένα ανεξάρτητο φεστιβάλ στον Ωρωπό, το «Fist Festival». Φέτος θα είναι η τρίτη χρόνια και ελπίζουμε να πάει το ίδιο καλά με τις προηγούμενες.

Η άποψη σας για την underground σκηνή μας ποια είναι, προοδεύει η μένει στάσιμη;

Θεωρούμε πως ανθίζει ένα νέο κύμα της underground σκηνής, όπως εκείνο που ζήσαμε στα μέσα της δεκαετίας του ’90. Βλέπουμε πως ολοένα δημιουργούνται DIY μπάντες και αυτό νομίζουμε πως οφείλεται στην ανάγκη των ανθρώπων να εκφραστούν ελεύθερα σ” αυτές τις δύσκολες και καταπιεστικές μέρες που βιώνουμε.

Κάτι για να κλείσουμε τη συνέντευξη;

Ευχαριστούμε πολύ για τη πρόσκληση που μας κάνατε. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν άτομα που προβάλλουν και βοηθούν την underground σκηνή.  Για οποιοδήποτε live διοργανώσετε να ξέρετε πως εμείς είμαστε μέσα. Ακόμη να αναφέρουμε πως είμαστε διατεθημένοι να στηρίξουμε την underground σκηνή και σαν άτομα αλλά και σαν συγκρότημα.

Εμείς ευχαριστούμε και σας ευχόμαστε καλή συνέχεια.

https://www.facebook.com/pages/Αδικαιολογήτως-Απών/203129709813300