6234_502974569739723_1123965102_nΣυνέντευξη στον Γιώργο από το Undergroundskini Blog για το Rockap.

Από πότε υπάρχουν οι ΑΔΕΙΕΣ ΜΕΡΕΣ και τι σας έκανε να δημιουργήσετε την μπάντα;

Οι Άδειες Μέρες δημιουργήθηκαν την άνοιξη του 2006 στην Κοζάνη, όταν βρέθηκε μια παρέα με κοινές μουσικές ανησυχίες. Έτσι μέχρι να βρει ο ένας τον άλλο ξεκινήσαμε τις πρόβες με κάποιες διασκευές. Γρήγορα όμως έχοντας βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια βγάλαμε τα πρώτα μας κομμάτια. Τόσο γρήγορα που το ένα κομμάτι μετά το άλλο έβγαιναν σφαίρα. Από εκείνη την στιγμή το μικρόβιο μπήκε για τα καλά μέσα μας. Eίναι πραγματικά φοβερό συναίσθημα να δημιουργείς μουσική!

Πως θα χαρακτηρίζατε το είδος της μουσικής σας;

Τη μουσική μας την ονομάζουμε Psychotic Rock. Πολλές φορές στα κομμάτια μας μπαίνει ένας βασανιστικός ρυθμός και ακολουθεί ένα ψυχαναγκαστικό ξέσπασμα. Κυρίως κινούμαστε σε rock φόρμες τις οποίες εμπλουτίζουμε με dark στοιχεία, άλλες φορές Punk και άλλες φορές metalίζουμε. Από την άλλη τα Live σου δίνουν την αίσθηση ότι παίρνεις μέρος σε τελετή. Όλο αυτό το ονομάζουμε psychotic rock… Γενικά υπάρχει μια διάθεση για πειραματισμό και γι αυτό η μουσική μας έχει εξελιχθεί πολύ σε σχέση με τα πρώτα μας βήματα.

Σχετικά με επιρροές…

Επιρροές υπάρχουν πάρα πολλές στο σχήμα και ο λόγος είναι ότι όλοι μας ακούμε διαφορετικά πράγματα. Μπαίνουμε στο στούντιο προσπαθώντας να παντρέψουμε τη χήρα με το τέρας. Είναι θέμα χημείας μετά… Σίγουρα χρωστάμε πάρα πολλά στην παλιά Ελληνόφωνη ροκ και πανκ σκηνή το ίδιο φυσικά και στους Sabbath ή στους Pelican,Isis,Celtic Frost και τόσους άλλους. Ακούμε και νέες δουλείες που πιθανόν μπορούν να μας εμπνεύσουν.

Τι να περιμένει το κοινό από εσάς στο μέλλον;

Να μπορέσουμε να βρούμε κάποια χρήματα για να ηχογραφήσουμε ένα νέο δίσκο και γενικότερα να ξεπερνάμε όλα τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουμε, κυρίως οικονομικά. Πιστεύουμε πως δεν υπάρχουν εταιρίες που μπορούν να βοηθήσουν με το αζημίωτο. Τα live τον τελευταίο καιρό τα παγώσαμε μιας και δεν μας επιτρέπουν κάποιες υποχρεώσεις που έχουμε. Το φθινόπωρο μάλλον ξεκαθαρίζει το τοπίο και σκεφτόμαστε να κάνουμε κάποιες εμφανίσεις νότια για πρώτη φορά. Αθήνα,Πάτρα, Αγρίνιο και ίσως στην Κρήτη

Από νέο υλικό, υπάρχει κάτι;

Μετά το άλμπουμ KARKINOPOLIS που βγάλαμε το 2011 δουλεύουμε 6 με 7 νέα κομμάτια και πιστεύουμε ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Έχουν πολύ ένταση, πάθος, ταχύτητα, κάποια από αυτά τα παίξαμε σε τελευταία live. Πρέπει να ηχογραφηθούν αυτά τα τραγούδια, έχουνε να πούνε πολλά. Επίσης σκεφτόμαστε το νέο άλμπουμ να το κυκλοφορήσουμε σε βινύλιο.

Το σχήμα έχει αρκετά χρόνια ζωής, πόσο διαφορετική είναι η Ελληνική σκηνή τώρα σε σχέση με τότε;

Μπορείς να βρεις κάποιες διαφορές αλλά όχι πολύ μεγάλες. Σήμερα οι μπάντες να είναι πιο σοβαρές,έχουνε καλύτερο ήχο,μηχανήματα πολλές ιδέες, ρισκάρουν να πειραματιστούν ,αλλά έχουν ημερομηνία λήξης… Ο πιο βασικός λόγος πέρα απ το οικονομικό και τα ψωνίσματα είναι πως δεν υπάρχουν χώροι να παίξουνε. Ιδίως για μπάντες της επαρχίας τα πράγματα είναι τραγικά. Άλλο να έχεις έδρα Αθήναι και άλλο Κοζάνη. Υπάρχει μεγάλη διαφορά… Σκεφτείτε στην Ελλάδα να μην υπήρχαν τα στέκια και οι καταλήψεις αυτά τα χρόνια τι underground σκηνή θα είχαμε; Βέβαια και αυτοί από την μεριά τους μιλούσαν πριν καιρό για εμπορευματοποίηση της μουσικής. Αν παίξεις σε ένα μπαρ και πάρεις βαριά βαριά 200 ευρώ. Έτσι υπήρχε ένα διάστημα που δεν βρίσκανε μπάντες και μετά πάλι αλλάξανε πολιτική. Τα μαγαζιά από τη μεριά τους δεν τα ενδιαφέρει να προωθήσουν μπάντες αλλά κοιτάν μόνο την αρπαχτή. Κάτι φίλοι μας έχουν την μπάντα τους (δε λέω όνομα) γουστάρουν και έχουν μια δεύτερη που παίζουν διασκευές. Χαζομπαλάντες για να βγάζουν κάνα φράγκο. Είναι πραγματικά πολύ χαζό και άδικο όλο αυτό. Τα γνωστά πάνω κάτω….

Πείτε μας για το Sourdstock Festival της Κοζάνης.

Το Sourdstock είναι ένα αυτόνομο φεστιβάλ που διοργανώθηκε πρώτη φορά το 2007 από το συγκρότημα μας.(ΑΔΕΙΕΣ ΜΕΡΕΣ). Πήρε το όνομά του από την ένωση του σούρδου Κοζανίτη και Woodstock και πλέον αποτελεί το γεγονός του καλοκαιριού στην πόλη. Πολλοί γνωρίζουν ότι τους Κοζανίτες τους λένε Σούρδους από το λατινικό Surditas που σημαίνει κώφωση διότι προσποιούνται ότι δεν άκουσαν κάτι, όταν δεν τους συμφέρει(κυρίως οικονομικά) χαχαχαχα! Σκοπός αυτού του φεστιβάλ είναι η προώθηση της ανήσυχης μουσικής στην ανέκφραστη επαρχία. Φέτος πάμε για το 7ο πρώτη φορά 3ημερο 27-28-29 Ιουνίου

Κλείστε όπως εσείς επιθυμείτε τη συνέντευξη…

Ευχαριστούμε την σελίδα σας UnderGround Σκηνή για την συνέντευξη και την ευκαιρία να γνωριστούμε!
Εδώ θα μας βρείτε στο FB
https://www.facebook.com/pages/%CE%86%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CE%B5%CF%82-%CE%9C%CE%AD%CF%81%CE%B5%CF%82/202978889739294

Παιδιά ευχαριστούμε και καλή συνέχεια.