Μια πολύ ωραία και διαφορετική ιστορία μας παρουσιάζει ο Σπύρος Χαρμάνης σε αυτό το προσεγμένο και καλαίσθητο άλμπουμ που φέρει τον τίτλο “Just another story”.Η μάλλον για να αποδώσουμε τα γεγονότα στην πραγματική τους μορφή δεν έχουμε μια ιστορία αλλά εννέα όσα και τα τραγούδια του δίσκου.

Χωρίς να έχουμε την διάθεση να βάλουμε ταμπέλες σε αυτή τη δουλειά θα λέγαμε ότι τα τραγούδια κινούνται στο χώρο του progressive rock. Βέβαια αυτό δεν  σημαίνει πως εξαντλούνται ή περιορίζονται μέσα σε αυτό το είδος. Το αντίθετο : ο μουσικόφιλος  που θα πάρει στα χέρια του αυτό το cd –το πώς θα το πούμε παρακάτω  🙂 – δεν θα αρκεστεί σε μια ακρόαση των 39 : 28 (τόση είναι η διάρκεια της συγκεκριμένης δουλειάς)… Αυτό γιατί σε κάθε ακρόαση θα ανακαλύπτει και κάτι διαφορετικό.

Άλλωστε η χρήση οργάνων όπως το όμποε, η λάφτα  (το πολίτικο λαούτο αλλιώς…), των διαφόρων κρουστών που ακούγονται παιγμένα από τον ίδιο τον Σπύρο Χαρμάνη αλλά και τα όμορφα φωνητικά –όπως σωστά πληροφορούμαστε άλλωστε και στο artwork που συνοδεύει το cd – της Μίνας Καραμολέγκου οδηγούν προς σε αυτή την κατεύθυνση.

Για αυτό το ωραίο ηχητικό –και ατμοσφαιρικό σε πολλά σημεία του- αποτέλεσμα συμβάλλει αφενός η πολύ καλή παραγωγή και αφετέρου οι μουσικοί που συμπράττουν εδώ δίνοντας κομμάτια σαν το  «sober sun», «vague» και το θαυμάσιο «just another story» -ομώνυμο τραγούδι του άλμπουμ.

Ποιοι είναι οι μουσικοί ;Σπύρος Χαρμάνης : φωνητικά, κιθάρες, μπάσο, όμποε, λάφτα, κρουστά και … περιστασιακό καφέ, Μίνα Καραμολέγκου : φωνητικά, Δημήτρης Τσούκας : κρουστά στο «sober sun» και Κατερίνα Χαρμάνη : κλασσική κιθάρα στο «vague». Σημειωτέον πως όλα τα όργανα και οι φωνές φέρουν την υπογραφή του ίδιου του Σπύρου Χαρμάνη τη δουλειά του οποίου συνοδεύει και ένα κατατοπιστικό και περιποιημένο artwork.

Μια καθ ‘ όλα  εξαιρετική δουλειά που προς το παρόν διατίθεται υπό μορφή donation μέσω του Internet –δηλαδή ο καθένας κοστολογεί όσο θέλει την αξία του cd-  και για να την προμηθευτεί κάποιος μπορεί να έρθει σε επαφή με τον ίδιο τον δημιουργό της. Για περαιτέρω πληροφορίες δείτε την παρακάτω διεύθυνση.

www.myspace.com/spyrosharmanis

Tracklist
1.probe
2.off to darkness
3.sober sun
4.closure
5.just another story
6.like a virus killing its host
7.goldfield syndrome
8.over you
9.vague

Αλέξανδρος Γερασίμου