Τον Σπύρο Γραμμένο τον γνώρισα διαδικτυακά αλλά και προσωπικά, πριν από αρκετά χρόνια, όταν ξεκινούσε τα πρώτα του βήματα. Λίγα τραγούδια και ένα demo ήταν αρκετά για να διακρίνω ότι ο τύπος είναι μουρλός και έχει πολλά να δώσει.

Τα τραγούδια του άρχισαν να παίζουν στην ραδιοφωνική τότε εκπομπή μου, μέχρι που τον κάλεσαν για συναυλία στην πόλη μας (Καβάλα)… όπου έγινε το αναμενόμενο, τέντωσαν μάγουλα!

Λίγα χρόνια μετά τον βλέπω να μετακομίζει με ρίσκο στην Αθήνα, κυνηγώντας το όνειρο του, και απ’ ότι αποδείχτηκε έπραξε σωστά, αφού πλέον εν έτη 2013 έχει ήδη κυκλοφορήσει την 2η δισκογραφική του δουλειά και έχει γίνει αγαπητός και αρεστός στο κοινό της ελληνικής σκηνής.

Ο νέος δίσκος λοιπόν έχει τον τίτλο «Σι-ντι» και κυκλοφόρησε αποκλειστικά διαδικτυακά από την σελίδα του ίδιου. Περιέχει 11 τραγούδια στο γνωστό χαβαλετζίδικο ύφος του Σπύρου, όπου μέσα από αυτόν τον χαβαλέ και το χιούμορ περνάει εύστοχα όλες του τις ανησυχίες και τα μηνύματα. Τα τραγούδια δεν έχουν τίτλο και αυτό επίτηδες όπως είπε, αναφέροντας στην συνέχεια ότι θα υπάρχουν οι τίτλοι στο βιβλίο με τα ποιήματα. Λέτε να δούμε και βιβλίο; Το εύχομαι!

Μουσικά η βάση του είναι το rock, κιθάρες, μπάσο, τύμπανα, πλήκτρα … τρομπέτα και τρομπόνι  περικαλώ! Η παραγωγή του δίσκου είναι άψογη, όπως και ο ίδιος ο Σπύρος σε όλη την διάρκεια του σι-ντι (σχεδόν συνεπίθετοι είμαστε, να μην τον παινέψω;). Τώρα για το αν θα σας αρέσει το στιχουργικό και ερμηνευτικό αποτέλεσμα, είναι με λίγα λόγια, περί ορέξεως παστουρμαδόπιτα… αν δεν σας αρέσει απλά δεν έχετε χιούμορ και είστε ανέραστοι!

Μπράβο Σπύρε, χαίρομαι για σένα και σε καμαρώνω από τα βόρεια, συνέχισε δυναμικά!

Νίκος Γραμμάτος

http://spirosgrammenos.gr

https://www.facebook.com/spirosgrammenos