Οι “ΡΙΧΤΕΡ” άρχισαν το 1999, μέσα σε σύντομο διάστημα κερδίζουν μία θέση, μετά από διαγωνισμό στη συλλογή του geronimo groovy με το κομμάτι “Μπορώ Χωρίς Εσένα” ακολουθεί συμβόλαιο για την συμμετοχή τους στη συλογή του σταθμό δινονοντας ενα μεγάλο live στην παραλία φλοισβου και ξεκινούν κάποιες ζωντανές εμφανίσεις στην Αθήνα.

Το 2003 το μόνο μέλος που απομένει στους ΡΙΧΤΕΡ ειναι ο κιθαρίστας, με νέο line up το συγκρότημα ξεκινά πάλι πολλές ζωντανές εμφανίσεις και παράλληλα ηχογραφεί ένα καινούργιο demo. Ένα από τα κομμάτια του demo με τίτλο “Ο Φευγάτος” θα “τραβήξει” την προσοχή του ραδιοφωνικού παραγωγού, στον atlantis fm, Δημήτρη Δημητράκα (και drummer τον panx romana -ριφιφι) ο οποίος θα προσκαλέσει τους ΡΙΧΤΕΡ για συνέντευξη στον atlanis. “Ο Φευγατος” θα κυκλοφορήσει στη συλλογή της atlantis records pure rock 2 τo 2006.

Οι ΡΙΧΤΕΡ συνεχίζουν τις ηχογραφήσεις τους και ολοκληρώνουν 9 κομμάτια τα οποία θα αποτελέσουν το πρώτο album τους που θα κυκλοφορήσει στις αρχες του 2007. Επιστρέφουν με μία ακόμη συνέντευξη στον atlantis. Αργότερα το πιο αρεστό κομμάτι του cd “Ισορροπω” “Δεν Μπορώ” θα γίνει και video clip.

Οι ΡΙΧΤΕΡ συνεχίζουν την δύσκολη πορεία τους (όπως ολα τα group στο είδος τους) με πάρα πολλά επιτυχημένα live αλλά και με δύσκολες στιγμές στις συνεχείς αλλαγές μελών στα τύμπανα και μπάσο. Το 2008 συμμετέχουν για ακόμη μια φορά σε 2 συλλογές 1) συλλογή “Ανέφελοι Και Ωραίοι” (underground tapes) (πάτρα) με το κομμάτι “Χίλια Χρώματα” 2)στην pure rock 4 (atlantis records) με το κομμάτι “Τύψεις”.

Το 2009 ξεκινουν την ηχογραφηση του δευτερου αλμπουμ τους με τιτλο κουρσαρος το οποιο κυκλοφορει ψηφιακα στο διαδυκτιο το 2012 οι Ριχτερ συνεχιζουν παιζοντας live και γραφουνε καινουργιες ιδεες για το τριτο τους αλμπουμ.

Myspace: www.myspace.com/rixtertheband