Το τραγούδι “Δεσμοφύλακας ο πόνος” (στίχοι – μουσική: Γιάννης Πάριος) βρέθηκε στα χέρια μου πριν από μια δεκαετία σε μορφή ντέμο κασέτας. Ήταν μια ζωντανή εκτέλεση στο στούντιο, στα τέλη της δεκαετίας του ‘90. Στην ηχογράφηση ακούμε τον ίδιο τον δημιουργό, Γιάννη Πάριο, να τραγουδάει, συνοδευόμενος από ένα μπουζούκι, μια κιθάρα κι ένα πιάνο.

Για μένα ήταν η αρχή μιας στροφής προς τον μουσικό πειραματισμό και προς μια διαφορετική προσέγγιση της παραδοσιακής μουσικής του τόπου μας.

Έτσι, λοιπόν, τον Οκτώβρη του 2016 ξεκίνησε η συνεργασία με τον πολυοργανίστα Χρήστο Τσιούνη. Η ενασχόληση του Χρήστου με την ελληνική παραδοσιακή μουσική συνδύασε τις ροκ καταβολές μου με μελωδίες, θρακιώτικες, ηπειρώτικες, αλλά και ρεμπέτικες ή λαϊκές. Η ηλεκτρική κιθάρα συνταίριαξε με το κρητικό και το στεριανό λαούτο, με το μαντολίνο και τον τζουρά.

Το προσωπικό μου project πλαισίωσαν δύο ακόμα μουσικοί, συνεργάτες από τα παιδικά μου χρόνια (και συνιδρυτές στην μπάντα Έμμονο Γκρίζο), ο Τάσος Μπρεντάνος στο μπάσο και ο Σοφοκλής Αντωνιάδης στα τύμπανα.

Αυτή την περίοδο γίνονται πρόβες, με στόχο να ολοκληρωθεί το πρώτο προσωπικό μου άλμπουμ. Παράλληλα, τον Ιούνιο του 2016 κυκλοφόρησε το επίσημο video clip του τραγουδιού “Δεσμοφύλακας ο πόνος”, το οποίο μπορείτε να βρείτε στο παρακάτω link:

https://www.youtube.com/watch?v=zdF6ySauDeI

Μπάμπης Τζανιδάκης