Πράσσειν Άλογα @ 25/10/’09 Rock Season, Πάτρα

Βράδυ Κυριακής στη Πάτρα, καφεδάκι με φιλαράκια, κουβεντούλα για μουσικές και διάφορα άλλα….

Η ώρα πλησιάζει, ανεβαίνουμε βιαστικά τα σκαλοπάτια της Γεροκωστοπούλου για να καταλήξουμε στο Rock Season. Ένας χώρος φιλόξενος, ζεστός, πολύ καλής αισθητικής και εξαιρετικής ακουστικής.

Η συναυλία ξεκίνησε στις 9:45 με τους Fluff να ανεβαίνουν στην σκηνή και να ζεσταίνουν το κοινό με τις καλοπαιγμένες διασκευές τους από ξένο κυρίως αλλά και ελληνικό ρεπερτόριο.

Κατά τις 10:30 ήταν η ώρα των Πράσσειν Άλογα. Αν έπρεπε να χαρακτηρίσω την εμφάνισή τους με λίγες λέξεις θα έλεγα «Τσίτα τα γκάζια…». Από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό, που βρίσκονταν πάνω στη σκηνή η ένταση και η ενέργεια κυριολεκτικά βάρεσε κόκκινο!

Η ανταπόκριση του κοινού στο άκουσμα κάποιων κλασσικών τραγουδιών της μπάντας –Βασίσου πάνω σου, Η φυλακή της, Γυάλινο δωμάτιο, Πρίγκηπες-ήταν μεγάλη, χωρίς όμως να το αφήνουν αδιάφορο τα κομμάτια από την πρόσφατη κυκλοφορία τους «Ένας Υπέροχος Κόσμος», κρατώντας το συνεχώς σε εγρήγορση.

Από το πρόγραμμά τους δεν έλειψαν και οι διασκευές, από AC/DC και Motorhead έως Rage Against the Machine, εκτελεσμένες στο απόλυτο.

Με λίγα λόγια οι Πράσσειν Άλογα τα σπάσανε…! Γεγονός αναμφισβήτητο ότι πρόκειται για μία απ’ τις δυνατότερες μπάντες της εγχώριας σκηνής.

Κατά της 1:00 το live τέλειωσε βρίσκοντάς με ιδρωμένο και με έντονους πόνους στον αυχένα. Ο νοών νοείτω….. !

Κείμενο: Αντώνης Δριβελόπουλος

www.myspace.com/prasseinaloga