Τον χειμώνα του 1987 στην Κάτω Τούμπα της Θεσσαλονίκης, τρεις μαθητές λυκείου, ο Κώστας κιθάρα, ο Πέτρος τύμπανα και ο Βίκτωρ μπάσο και φωνή, δημιούργησαν το punkrock σχήμα “Τα Παιδιά Της Τερηδόνας”, που μετονομάστηκαν σε “Πίσσα Και Πούπουλα. Ηχογράφησαν το ’88 ένα demo και αργότερα ένα σιγκλάκι που δεν κυκλοφόρησε ποτέ. Σε αυτό το διάστημα, ανέλαβε τα καθήκοντα του μπασίστα, ο Βασίλης Ρ. και για κάποιο διάστημα έπαιξε μαζί τους δεύτερη κιθάρα ο Βαγγέλης.

Μετά από αρκετές συναυλίες κυρίως συμπαράστασης, κάποιες demo ηχογραφήσεις και αλλαγές μελών, ηχογράφησαν τον 1ο ομώνυμο μεγάλο τους δίσκο στο studio του Νίκου Παπάζογλου ΑΓΡΟΤΙΚΟΝ. Ο δίσκος κυκλοφόρησε στα τέλη του 1993 και έκανε μεγάλη αίσθηση.

Το ’94 ο ‘Ηλιος αποχωρεί και μετά από ένα σύντομο πέρασμα του Γιάννη από τα τύμπανα, τελικά τη θέση παίρνει ο Βασίλης Τ. Το ’95 παίζουνε το τελευταίο τους live και διαλύονται. Ακολούθησε ένα live εφτάιντσο με τρία κομμάτια από την “Tsalapetinos Productions” που διανεμήθηκε δωρεάν με το fanzine “Χωρίς Κανόνα”.
Μετά τη διάλυσή τους, ο κιθαρίστας τους Κώστας Παντέλης έπαιξε στους “Ziggy Was”, για κάποια περίοδο στα “Ξύλινα σπαθιά” και αργότερα στους “Sancho 003”. Ο τραγουδιστής τους Βίκτωρ έπαιξε στους “Vιδα” και “Δόκτωρ Δρακατόρ”.

Είναι ίσως το hardcore συγκρότημα με τον εξυπνότερο και πιο ουσιώδη στίχο από την συμπρωτεύουσα.

Ο κιθαρίστας τους Κώστας Παντέλης έπαιξε αργότερα στους πολύ καλούς ZIGGY WAS και εδώ και μετά έπαιξε στα ΞΥΛΙΝΑ ΣΠΑΘΙΑ.

Οι Πίσσα & Πούπουλα ήταν:

Κώστας-κιθάρα
Βίκτωρ-φωνή
Βασίλης-μπάσο
Ήλιος-μπάσο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ