“Αυτό το πλοίο που όλο φτάνει” βρέθηκε στον σταυρό του νότου για μια τελευταία πέμπτη πριν ξεκινήσει το ταξίδι του για την Ελλάδα με επιβάτες τον Παύλο Παυλίδη και τους b movies.

Επικρατούσε μια  περίεργη διάθεση αν αναλογιστεί κανείς τι είχε προηγηθεί μια μέρα πριν και ήμουν αβέβαιος  αν θα γινόταν και η συναυλία.

Όταν πας σε μια συναυλία του Παυλίδη συνήθως έχεις μια γνώση του τι θα γίνει. θα γεμίσεις με χρώματα, θα ταξιδέψεις, θα ονειρευτής … Θα αφεθείς γενικός. Αυτή την φορά όμως είναι λίγο ποιο δύσκολα όλα αυτά. Λίγο μετά της 11 βγαίνουν επί σκηνής με εμφανείς αμηχανία αφού το κλίμα ήταν αρκετά βεβαρημένο .

Σιωπηλοί ξεκινούν με την ακουστική εκδοχή του «τροφή για τα θηρία»  και κάποια κομμάτια από την καινούργια δουλεία του Π. Παυλίδη .
«περιμένετε κάτι να πω, αλλά όχι ακόμα, είναι  νωρίς »  λέει ο Παύλος κάπου στο 5ο κομμάτι μαντεύοντας την διάθεση του κόσμου. Από κει ξεκίνησε κατά την γνώμη μου η συναυλία. Με ένα ποιο ξύλινο playlist που ξεκίνησε με το «ότι θες εσύ» «ρομπότ» «καράβι» «ζεστός αέρας» κομμάτια με ένταση και με μια ποιο διφορούμενη έννοια.

«δεν ήθελα να βγω να παίξω σήμερα, δεν μπορούσα, αλλά με παρακάλεσε μια φίλη μου να βγω και να πω το «όμορφη μέρα,» το κομμάτι δεν ακούστηκε , η απάντηση δεν είναι η όμορφη μέρα. Είναι όλα τα υπόλοιπα αλλά όχι η όμορφη μέρα.

Η συναυλία κράτησε γύρω στης δυόμιση ώρες με ένα γεμάτο και ασυνήθιστο playlist (π.χ. σαν νερό που κυλάει) που ταρακούνησε τον σταυρό του νότου.
Θα προσθέσω μια πληροφορία ακόμα εδώ από κάποια προηγούμενη συναυλία του Παυλίδη. Το «radio lollipop» είχε γραφτεί κατά τα επεισόδια του Δεκέμβριο του 2008.  Μια διαφορετική άποψη να αντιμετωπίσεις τα πράγματα χωρίς να υποχωρείς. Αυτό είναι το απίστευτο με τον Παυλίδη και την παρέα του. Αυτή είναι και η διάθεση που επικράτησε στην συναυλία με τον Παύλο και τους b movies που τα έδωσαν όλα στην σκηνή μέχρι εξαντλήσεως.

Η εντύπωση που μου έμεινε από αυτήν την νύχτα χαρακτηρίζεται πλήρως από κάτι που είπε ο Παύλος «ο ξένος και ο εχθρός είναι η αντανάκλαση στον καθρέφτη μας»
Κατεβάστε τις φωτογραφίες από την συναυλία