2141Είχα καιρό να βρεθώ στο Gagarin για κάποιο Live. Έτσι βράδυ Παρασκευής βρέθηκα προς Λιοσίων μεριά προσδοκώντας να τελειώσει η εβδομάδα μου ευχάριστα. Και δεν διαψεύστηκα! Καταρχήν η μπάντα με καινούριο κιθαρίστα, βγήκε στη σκηνή περίπου 22.20 και έπαιξε σερί μέχρι τις 24.00 περίπου όπου και έκανε το πρώτο διάλειμμα. Μετά ένα διάλειμμα ακόμα στις 24.30 για 5 λεπτά και ύστερα έπαιξαν μέχρι τις 01.15 περίπου. Υπήρχαν ορισμένα προβλήματα με τον ήχο (μικροφωνισμοί, ήταν σχετικά δυνατές οι εντάσεις ώστε παραμόρφωνε σε κάποια σημεία κλπ) ενώ και η μπάντα χρειάστηκε σχεδόν 30 λεπτά μέχρι να ζεσταθεί. Μετά το Radio Lollipop νομίζω ήταν μια χαρά. Ο χώρος είχε γεμίσει και ο κόσμος ενθουσιασμένος τραγουδούσε και χόρευε. Πολλοί πιτσιρικάδες ήταν παρόντες ενώ οι άνω των 40 ήταν μειοψηφία από μια πρόχειρη ματιά που έριξα.

Τα κομμάτια ήταν τα γνωστά που παίζει ο Παυλίδης τα τελευταία χρόνια. Όλα τα αγαπημένα τραγούδια του κοινού παρουσιάστηκαν μέσα σε σχεδόν 3 ώρες (!) που έπαιξε το group. Δεν είμαι από δω, Radio Lollipop, Λαθρεπιβάτης, Αερικό, Το αεροπλάνο, Η Μαίρη, όμορφη μέρα και πολλά άλλα . Η διαφορά όμως ήταν ότι σε σχέση με το παρελθόν έπαιξε πολλά αγαπημένα από την εποχή των Ξύλινων Σπαθιών κάτι που κάνει για πρώτη φορά. Καλός οιωνός αυτός !! Εμείς οι παλιοί συγκινούμαστε με κάτι τέτοια. Χάρτινος ουρανός, Ατλαντίς, Αλλάζει πρόσωπα η θλίψη, Φωτιά στο λιμάνι, Ο βασιλιάς της Σκόνης (καταλαβαίνετε τι έγινε εδώ !), Στο βράχο, Σαν εσένα, Ένα Παράξενο τραγούδι, Πάρε με μαζί σου και άλλα πολλά !!! Στον κόσμο που φωνάζει και ζητάει το Λιωμένο Παγωτό νομίζω τον έχω ακούσει να λέει ότι δεν πρόκειται να το ξαναπαίξουν Live.

Highlight: Όλο το πρόγραμμα μετά τις 00.15 !! Ειδικά το κλείσιμο ήταν μαγεία. Τις επόμενες μέρες όλο και κάποιο Video θα κυκλοφορήσει στο youtube. Κάντε τη χάρη στον εαυτό σας να δείτε κάποια κομμάτια να πάρετε μια ιδέα τι έγινε χθες. Θα σας θυμίσει παλιές καλές μέρες, θα νοσταλγήσετε οι μεγαλύτεροι τα τέλη της δεκαετίας του 1990 που το ελληνόφωνο ροκ ήταν στα πάνω του.

Ωραία μπήκε η άνοιξη ! Καλά να περνάτε !!

Ταξιάρχης Χαλάτσης

… και ένα βίντεο από το http://elliniko-greek-rock.blogspot.gr/