Ο δεύτερος δίσκος από τους Πέρα Μπάντα, είναι γεγονός και έχει τίτλο «Σήμερα».

Οι Κρητικοί μας παρουσιάζουν τον δεύτερο δίσκο τους, αυτή την φορά σε ένα πολύ προσεγμένο δίσκο βινυλίου, το οποίο περιέχει και cd. Αυτό από μόνο του είναι άξιο σχολιασμού, αφού δείχνουν να επιμένουν στο φυσικό προϊόν, το οποίο με τα χρόνια εξαφανίζεται.

Πάμε στο ρεζουμέ της υπόθεσης.

Όπως είχα σχολιάσει και στο κείμενο μου για την πρώτη τους δουλειά, τα παιδιά συνεχίζουν να μπερδεύουν τα ελληνόφωνα με τα αγγλόφωνα τραγούδια. Αυτή την φορά 2 αγγλόφωνα κάνουν την εμφάνιση τους, εκ των οποίων το ένα είναι ένα τραγούδι σε μπλουζ ρυθμούς, ηχητικά μακριά από το σύνολο του δίσκου. Προσωπικά δεν μου αρέσουν αυτά τα μπερδέματα, πρέπει να υποστηρίζεις αυτό που παίζεις, είτε ελληνόφωνο είτε αγγλόφωνο και όχι να γίνεσαι μια μπάντα που παίζει τα πάντα. Θα μπορούσαν κάλλιστα να τα κυκλοφορήσουν σαν single τα τραγούδια αυτά. Περί ορέξεως βέβαια…!

Στα υπόλοιπα τραγούδια του δίσκου, τα παιδιά έχουν ανεβάσει τον πήχη συνθετικά και στιχουργικά από την πρώτη τους δουλειά και μας παρουσιάζουν πολύ ωραία και καλοδουλεμένα τραγούδια. Τα ξεσπάσματα που ήθελα να ακούσω στον πρώτο δίσκο, τα ακούω πλέον σε αυτόν και το αποτέλεσμα είναι υπέροχο.

Υπάρχουν μέσα δυο τραγουδάρες που θα ζήλευε να έχει γράψει ο Γιάννης Αγγελάκας, βασικά είναι καλύτερα τραγούδια από αυτά που βγάζει σήμερα ο Αγγελάκας. Τα τραγούδια είναι το «Ο καλός λύκος» και το «Φάκα».  Ακούστε τα και θα με θυμηθείτε.

Επίσης, θέλω περισσότερα τραγούδια όπως το «Βαλς», το «Ουρανός», το «Μια μέρα». Αφήστε στην άκρη  τα αγγλόφωνα, πειραματιστείτε με τις μελωδίες, βάλτε περισσότερο Κρητική παράδοση και ήχο μέσα στα τραγούδια, όπως στο «Μια μέρα» και είμαι σίγουρος ότι ο τρίτος δίσκος θα είναι αριστούργημα.

Νίκος Γραμμάτος

 

Τα τραγούδια:

1) Ουρανός
2) Να’ ρθω στο φως
3) Μια μέρα
4) Emily
5) Σε περιμένω
6) Κοτσύφη
7) ο καλός λύκος
8) Be yourself
9) Φάκα
10) Βαλς

https://perabanda.bandcamp.com/releases

https://www.facebook.com/Πέρα-Μπάντα-Pera-Banda-197555980373733/

ngΟ Νίκος Γραμμάτος είναι ο ιδρυτής και αρχισυντάκτης του Rockap.gr, ασχολείται με το ραδιόφωνο από το 1998 και είναι ο τραγουδιστής του συγκροτήματος CAMERES.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ