Οι Pantera μέσα από μια ανακοίνωση που έκαναν στην σελίδα τους στο facebook ανακοίνωσαν ότι ο Vinnie Paul δεν είναι πλέον στην ζωή.

Η οικογένεια του ανέφερε στο TMZ ότι ο εμβληματικός ιδρυτής των Pantera πέθανε την ώρα που κοιμόταν στο σπίτι του στο Λας Βέγκας.

Η σωρός του βρίσκεται στον ιατροδικαστή που θα καθορίσει τα αίτια και στη συνέχεια θα μεταφερθεί στη γενέτειρα του στο Τέξας για την κηδεία.

Δείτε την σχετική ανακοίνωση:

Ο Vinnie Paul και ο αδερφός του “Dimebag” Darrell Abbott είχαν ιδρύσει τους PANTERA. Μετά τη διάλυση της μπάντας το 2003, ιδρύσανε τους DAMAGEPLAN. Στις 8 Δεκεμβρίου 2004, κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισης των DAMAGEPLAN στο Οχάιο, ο Dimebag πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε πάνω στη σκηνή από τον φαν τους Nathan Gale. Ήταν μόλις 38 ετών…

Έκτοτε ο Vinnie δε μίλησε ποτέ με τον τραγουδιστή των PANTERA, Philip Anselmo κατηγορώντας τον ευθέως για τον θάνατο του αδερφού του.

Ο Vinnie Paul Abbott περιόδευε και ηχογραφούσε με τους HELLYEAH, το πέμπτο άλμπουμ των οποίων κυκλοφόρησε το 2016 με τίτλο “Unden!able”.

Αιωνία του η μνήμη…