Ο Νίκος Μαϊντάς, το πρώην μέλος του ελληνικού ροκ συγκροτήματος Magic De Spell, δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας. «Έφυγε», ξαφνικά και πρόωρα, από ανακοπή καρδιάς, σε ηλικία μόλις 46 ετών, προκαλώντας βαθιά θλίψη στον εγχώριο μουσικό κόσμο αλλά και σε όσους τον γνώρισαν και τον αγάπησαν μέσα από την μουσική του.

Το δυσάρεστο γεγονός έγινε γνωστό μέσω Facebook, όπου διαδικτυακοί φίλοι του Νίκου Μαϊντά, εξέφρασαν τα συλλυπητήρια τους για την ξαφνική απώλεια του.

Γεννημένος στην στην Αθήνα 1975, ο Νίκος ήταν μόλις 17 ετών όταν μπήκε στους κόλπους των ήδη επιτυχημένων Magic De spell, από το 1980 και κάτι παραπάνω από μία δεκαετία δραστηριοποιούνταν στην αγγλόφωνη ροκ σκηνή. Ο ερχομός του Νίκου Μαϊντά στη θέση του μπασίστα του γκρουπ συνέπεσε με την έναρξη της ελληνόφωνης περιόδου του κατά την διάρκεια της οποίας γνώρισε την μεγαλύτερη επιτυχία. Ήταν τότε που ηχογράφησαν τα πιο δημοφιλή τραγούδια τους, όπως την ξεσηκωτική ροκ διασκευή του «Μαθητή» του Γιώργου Ζαμπέτα αλλά και το επαναστατικό «Serajevo (Φώναξε)».

Μετά την πρώτη διετία της παρουσίας του στο συγκρότημα ως μουσικός, ο Νίκος Μαϊντάς επέκτεινε την παρουσία του ως συνθέτης αλλά και ερμηνευτής γράφοντας και αποδίδονται κομμάτια όπως τα «Εμένα οι φίλοι μου», η «Όγλα», ο «Λύκος», η «Πεταλούδα», το «Κόκκινο». Οι συναυλίες και οι ζωντανές εμφανίσεις των Magic De spell εκείνη την περίοδο ήταν πάρα πολλές ενώ είχαν δημιουργήσει έναν ισχυρό και δυναμικό πυρήνα κοινού που τους ακολουθούσε πιστά.

Η συνεργασία του Νίκου Μαϊντά με τους Magic De Spell ολοκληρώθηκε στις αρχές του 2004 για να ξεκινήσει η προσωπική μουσική διαδρομή του η οποία περιελάμβανε συνεργασίες με σημαντικούς καλλιτέχνες όπως ο Πάνος Κατσιμίχας, ο Πάνος Ξυδούς κ.α. Το πρώτο προσωπικό του άλμπουμ κυκλοφόρησε το 2007 με τίτλο «Σπασμένα Ρολόγια».

Μάλιστα τον τελευταίο καιρό ηχογραφούσε τον καινούριο του δίσκο που δυστυχώς δεν ολοκληρώθηκε.

Το «αντίο» των Majic de Spell

Οι Magic de Spell αποχαιρέτησαν Νίκου Μαϊντά με ένα συγκινητικό μήνυμα που δημοσίευσαν στην σελίδα τους στο Facebook στο οποίο γράφουν: «Καλό ταξίδι Νίκο…Η σφραγίδα σου στην καρδιά των Magic de Spell θα μείνει ανεξίτηλη. Θα θυμόμαστε πάντα τα χρόνια που ζήσαμε μαζί με κοινές εμπειρίες, γράφοντας τραγούδια και ταξιδεύοντας συνεχώς. Αξέχαστες οι παρέες, τα γέλια, οι πλάκες, οι μικροτσακωμοί και τα φιλιώματά μας. Σε κάθε ήχο, σε κάθε νότα του «Εμένα οι φίλοι μου», της «Όλγας» του «Λύκου», των «Παραμυθιών» και τόσων άλλων, θα είσαι πάντα μαζί μας. Ο Βοσδογάνης και ο Νησσόπουλος θα σε υποδεχτούν εκεί ψηλά…Αδερφέ μας Νίκο Μαϊντά, ας είναι ελαφρύ το χώμα…».