Χμμμ … δεν ξέρω πως να ξεκινήσω και τι να πρωτοσχολιάσω!

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Ο B.D.Foxmoor (η αλλιώς Μιχάλης Μυτακίδης, σε λίγο βλέπω να βγαίνει με το όνομα του πλέον) είχε ανακοινώσει πριν λίγο καιρό ότι θα ξεκινήσει μια συνεργασία που θα κάνει αίσθηση. Και την έκανε την αίσθηση, όταν ανακοίνωσε ότι θα βγει live μαζί με τον Φίλιππο Πλιάτσικα. Η αλήθεια είναι ότι εγώ περίμενα να ανακοινώσει τον Γιάννη Αγγελάκα, γιατί δεν περίμενα κάτι άλλο καλύτερο. Παρ’ όλα αυτά μας ξάφνιασε με την συνεργασία αυτή. Οκ λεω, ας περιμένουμε να δούμε. Μάλιστα είχα δημοσιεύσει και το δελτίο τύπου του live τους εδώ στο rockap.

Σκάει σήμερα και το νέο τραγούδι – κλιπ που φτιάξανε μαζί και ακούω έναν Πλάτσικα να βαριέται που τραγουδάει και έναν B.D.Foxmoor εντελώς αδιάφορο, σε ένα τραγούδι που δεν λέει, από όποια πλευρά και να το δεις. Γούστα είναι αυτά βέβαια, σε άλλους μπορεί να αρέσει, και δεν κατακρίνω αυτούς που θα γουστάρουν το κομμάτι ή και την συνεργασία.

Εγώ θα πω μόνο ότι νιώθω προδομένος από τον λόγο του Μιχάλη, γιατί όταν ήμουν παιδάκι 14χρονών και μπήκα να του πάρω συνέντευξη, χωρίς να έχω ακούσει την μουσική του, μαγεύτηκα από τον λόγο που άρθρωνε και αμέσως μετά από τους στίχους που έγραφε στην μουσική του με τους ActiveMember, τους οποίους λάτρεψα εκείνα τα χρόνια. Δεν ξέρω αν ο άνθρωπος αλλάζει σκέψη και «πιστεύω» όταν καβατζάρει τα 45-50 του χρόνια, είμαι 32 για την ώρα, αλλά νιώθω ότι ο Μιχάλης με απογοητεύει και μου λέει έμμεσα ότι τόσα χρόνια μας έλεγε παπαριές στα τραγούδια του, ότι όλα λόγια και μόνο λόγια.

Όχι δεν του την λέω επειδή συνεργάστηκε με τον Πλιάτσικα, καλά έκανε, ας συνεργαζόταν και με τον Stan (ουπς, κάποιοι άλλοι «κακοί» χιπχοπάδες έχουν συνεργαστεί μαζί του), όμως όταν κράζεις το έντεχνο και τον ίδιο τον Πλιάτσικα, πως πας λίγα χρόνια μετά να συνεργαστείς μαζί του; Αυτό είναι που μου την έδωσε.

Δείτε τι είχε πει ο Μιχάλης σε συνέντευξη του για το έντεχνο:

«Δε θα ξανασυνεργαστώ με τον Μάλαμα. Με δειλούς εγώ δε θέλω νταραβέρια. Θέλω ανθρώπους που να σέβονται τον κόσμο τους. Του έλεγα »Σωκράτη, κοίτα ποιους έχεις από κάτω σου, σαν υπουργικό συμβούλιο είναι αυτοί. Σ’ αρέσει να παίζεις σ’ αυτούς; Πες κάτι, ρε μαλάκα, για τη γενιά σου! Ποιος θα τα πει, εγώ; Εσύ έχεις κερδίσει αυτή την επικοινωνία. Δεν καταλαβαίνεις ότι έχεις γίνει ακίνδυνος; Ένα διάλειμμα από σκατά είσαι!»».

«Όταν το έντεχνο ακόμα απευθύνεται σε κόσμο, εγώ ανησυχώ πολύ. Όλη αυτή η μεσοβέζικη μαλακία του ότι παίρνουμε ρανίδες ελευθερίας και μετά επιστρέφουμε στο ξεμπουρδέλιασμα που ζούμε καθημερινά μου κάνει κάτι σαν πρέζα. Σαν έντεχνο εγώ βάζω τον Μάλαμα, τον Χατζηγιάννη, τους Locomondo, τη Μόνικα, τον Πλιάτσικα. Τον ίδιο κόσμο έχουν όλοι αυτοί». Δείτε εδώ.

Τώρα Μιχαλιό που θα τραγουδάς και από κάτω θα είναι σαν υπουργικό συμβούλιο, τι έχεις να πεις; Τώρα που θα γίνεις και εσύ ένα διάλειμμα από σκατά, μια μεσοβέζικη μαλακία, ένα ξεμπουρδέλιασμα, κάτι σαν πρέζα. Τώρα ποιος είναι ο δικός σου κόσμος Μιχάλη;

Προσωπικά σαν Νίκος δεν έχω κάτι με κανένα είδος μουσικής, έχω πετάξει από πάνω μου αυτά τα ηλίθια κόμπλεξ με τις ταμπέλες στην μουσική, πολύ πριν τα πετάξει και ο Μιχάλης, αλλά η διαφορά είναι ότι δεν βγήκα να πω τέτοια λόγια για κανέναν μουσικό (πέρα από τα γνωστά χιουμοριστικά σχόλια που κάνουμε όλοι με διάφορους καλλιτέχνες στο facebook), το μόνο πράγμα που έχω σχολιάσει αρνητικά είναι τα reality ταλέντων, στα οποία έχω δηλώσει ότι ΠΟΤΕ δεν θα πήγαινα. Αν λοιπόν τύχει και με δείτε σε κάτι τέτοιο, βάλτε με δίπλα στον Μιχάλη και φτύστε με και εμένα, γιατί θα έχω γλύψει εκεί που έφτυνα. Για την ώρα αυτό το κάνει ο Μιχάλης και το κάνει πολύ καλά. Γιατί ο B.D.Foxmoor έγινε έντεχνος, που κάποτε το έβριζε … γιατί ο B.D.Foxmoor έπαψε low bap να θυμίζει.

Λυπάμαι …

Νίκος Γραμμάτος

ngΟ Νίκος Γραμμάτος είναι ο ιδρυτής και αρχισυντάκτης του Rockap.gr, ασχολείται με το ραδιόφωνο από το 1998 και είναι ο τραγουδιστής του συγκροτήματος CAMERES.