Το συγκρότημα δημιουργήθηκε από την ένωση των συγκροτημάτων “Ρήγμα” και “‘Ολεθρος” που είχαν κατά καιρούς κοινά μέλη.

Οι “Ρήγμα” είχαν ξεκινήσει το ’89, δίνοντας συναυλίες σε σχολεία, μικρά clubs και σε χώρους κατάληψης. Κυκλοφόρησαν δύο demo κασέτες και ένα δίσκο με τίτλο “Ο Τελευταίος Αιώνας” από τη “Wipe Out” το ’94. Την ίδια εποχή είχαν ξεκινήσει και οι “‘Ολεθρος”, οι οποίοι κυκλοφόρησαν ένα εφτάιντσο το ’94 με τίτλο “‘Ολεθρος” από τη “Wipe Out”.

Το ’95 τα δύο συγκροτήματα θα συγχωνευτούν και θα ονομαστούν σε “Ολέθριο Ρήγμα“.

Το ’97 θα υπογράψουν με την “Wipe Out” και θα κυκλοφορήσουν το ομώνυμο cd τους. Η σύνθεσή τους σε αυτόν το δίσκο ήταν Νίκος φωνή και κιθάρα, ‘Εμη φωνή και κιθάρα, Γιώργος μπάσο και φωνή και Κώστας τύμπανα και φωνή. Η δεύτερή τους δουλειά κυκλοφόρησε από την “Black Lotus Records” το ’99, με τίτλο “Πολέμησε για τους Αθώους”. Και από την ίδια εταιρεία, το ’00, κυκλοφόρησε και το τρίτο cd τους με τίτλο “Μ.Γ.Δ.”. Η σύνθεσή τους σε αυτό το δίσκο, εκτός από το Νίκο και την ‘Εμη, ήταν Παναγιώτης μπάσο και φωνή, Λάμπρος Σφυρής πλήκτρα και Λάμπρος τύμπανα και φωνή. Το ’02 βγαζουν το cd “Σκοτώστε τα Παιδιά, Φονιάδες” και το ’04 το cd με τίτλο “Ο τρόμος της Εξουσίας”.

Το ’04 συμμετείχαν στο “Rockwave Festival” στην Αθήνα, με κάποιες αλλαγές στη σύνθεσή τους, καθώς ήρθαν στη μπάντα οι Χρήστος φωνή, Ρένος μπάσο και φωνή και Τάκης τύμπανα. Λίγο μετά η μπάντα διαλύεται. Το ’07 κυκλοφορεί από την “Burning Star” το cd με τίτλο “Anthology” που περιείχε δεκαεφτά κομμάτια από όλη τους την πορεία και μαζί ένα dvd με videoclips.
Μετά τη διάλυσή τους ο Παναγιώτης σχημάτησε τους “The Oi!lers”. Ο Νίκος και η ‘Εμη σχημάτησαν τους “Deathcore”.

Μέλη:

Χρήστος: Φωνή
Νίκος: Κιθάρα – Φωνή
Έμη: Κιθάρα – Φωνή
Ρένος: Μπάσο-Φωνή
Τάκης: Τύμπανα

http://www.myspace.com/olethriorigma2008

Κυκλοφορίες:

1.ΡΗΓΜΑ: ΣΤΑ ΜΥΑΛΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ [1992 – DEMO TAPE]
2.ΡΗΓΜΑ: ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΑΙΩΝΑΣ [1993 – DEMO TAPE]
3.ΟΛΕΘΡΟΣ: ΟΛΕΘΡΟΣ [1994 – EP]
4.ΡΗΓΜΑ: Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΑΙΩΝΑΣ [1994 – LP]
5.ΟΛΕΘΡΙΟ ΡΗΓΜΑ [1997 – CD]
6.ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΩΟΥΣ [1999 – CD]
7.Μ.Γ.Δ. [2000 – CD]
8.ΣΚΟΤΩΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΦΟΝΙΑΔΕΣ [2002 – CD]
9.Ο ΤΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ [2004 – CD]
10.ANTHOLOGY [2007 – CD]


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ