Οι Άθλιοι του Hugo μας παρουσιάζουν την δεύτερη δουλεία τους με τίτλο «Όχι» ,η οποία έρχεται 2 χρόνια μετά την πρωτόλεια κυκλοφορία τους. Η μπάντα αποτελείται από τον Ούγκο Βάρβογλη (φωνή, σαξόφωνο), Βύρωνα Τσουράπη (φωνή, μπάσο), Γιώργο Τσουράπη (κιθάρα) και Κώστα Περόγλου (τύμπανα), ενώ είναι προφανές πως ο…εμπνευσμένος τίτλος τους προέρχεται από τον σαξοφωνίστα τους. Στο cd συμμετέχουν σε ένα τραγούδι η Baby W.I.T.C.H. και σε ένα ο Τάκι Τσαν ενώ υπάρχει και ένα sample με την φωνή του Πάνου Τσαπάρα στο τραγούδι του Αστυνόμου Σαίνη. Από πλευράς στίχων ( που είναι και όλα τα λεφτά στο παρών cd) , κινούνται στα μονοπάτια των Ανώριμων, των Ψυγείο Ψυγείο, των Lost Bodies και του θρυλικού Ζαγοραίου από την Λούτσα (καμία σχέση με τον ομώνυμο λαικό)  αλλά με πολύ πιο ώριμες ατάκες, γεμάτες βιτριόλικο χιούμορ που βλέπει θέματα της καθημερινότητας μέσα από έναν παραμορφωτικό καθρέπτη που άλλοτε σε εκπλήσσει και άλλοτε σε κάνει να γελάς ακατάπαυστα. Από μουσικής πλευράς η γενικότερη αίσθηση είναι ένα χαρμάνι που ανακατεύει κυρίως το hard rock με σφήνες από funky, hip hop και μέταλ που του δίνουν ένα παραπάνω ενδιαφέρον.

Τα θέματα που έκαψαν τα μυαλά των Αθλίων του Hugo ,όπως ρέουν στο cd είναι κατά σειρά στο πρώτο τραγούδι (Όχι) με τις nu metal ενορχηστρώσεις, το μέγιστο πρόβλημα της απόφραξης της αποχέτευσης και ακολουθεί η funky Πλύση Εγκεφάλου , δίνοντας μια…ενδιαφέρουσα προσέγγιση στην αναμονή των τηλεφωνικών κλήσεων. Το jazzy Ποδήλατο περιγράφει όλα τα κακά που έχουν τύχει σε έναν άτυχο Αθηναίο ποδηλάτη ενώ ο Αστυνόμος Σαίνης εκσυγχρονισμένος πάνω σε nu-metal νότες παρουσιάζει την ευχάριστη πλευρά του να μπλέκεις με την…ελληνική αστυνομία. Στο Κοινωνία ώρα μηδέν, ένα κομμάτι με εντυπωσιακά riff και την συμμετοχή του Τάκι Τσαν στα φωνητικά μας δείχνουν τις δυνατότητες τους και σε…σοβαρή μορφή τραγουδοποιίας και έρχεται μετά το Μετροσέξουαλ, με τους απίστευτους στίχους ( ευκόλως εννοούμενοι οι στίχοι) και την A.O.R.-epic rock ενορχήστρωση να σε αποτελειώσει από τα γέλια ,με ένα απίστευτο φινάλε που θα ζήλευαν πολλά μέταλ συγκροτήματα. Έβδομο κομμάτι στο cd είναι το Μακάρι οι γυναίκες, με μια όμορφη και στιβαρή ενορχήστρωση, άλλο ένα δείγμα των δυνατοτήτων της μπάντας για σοβαρό τραγούδι και ακολουθεί Η Λαμογιά με τα funky groove διαθέσεις και την καυστική ματιά πάνω στα κόλπα των πολιτικών, ένα επίκαιρο τραγούδι ,που χώρεσε μέχρι και τον…Τσακ Νόρις! Το  επίσης juzzy Παγώνι αμέσως μετά φανερώνει μέσα από μια σειρά γλωσσοδέτες ,την οικολογική προοπτική της μπάντας ενώ δίνονται και…καινοτόμες λύσεις (δεν τις αποκαλύπτω, ευκαιρία να ακούσετε το cd!) και προτελευταίο τραγούδι έρχεται το «Παροιμίες», με μια ευφυή acid juzz ενορχήστρωση που παραθέτει σε ..άσχετη σειρά όλες τις πιθανές και… απίθανες παροιμίες που υπάρχουν. Τέλος το cd κλείνει με… «Το πούλο» , καθόλου τυχαίος τίτλος για outro σε trip hop διαθέσεις και πάντα στο ίδιο κλίμα του δίσκου.

Συνολικά μιλάμε για μια εμπνευσμένη δουλειά που αν και πατάει σε μονοπάτια που έχουν ήδη πατήσει άλλοι, δίνει το δικό της στίγμα μέσα από την τοξικότητα των στίχων της και το πηγαίο χιούμορ, που σε αναγκάζει συχνά να κρατάς την κοιλιά σου από τα γέλια, ιδανικό φάρμακο για την μουντή καθημερινότητά μας.

Tracklist:
1)Όχι
2)Πλύση εγκεφάλου
3)Ποδήλατο ft.baby W.I.T.C.H.
4)Αστυνόμος Σαίνης vs Πάνος Τσαπάρας
5)Κοινωνία ώρα μηδέν ft. Τάκι Τσαν
6)Μετροσέξουαλ, όχι γκέι
7)Μακάρι οι γυναίκες
8)Η λαμογιά
9)Παγώνι
10)Παροιμίες
11)Το πούλο

http://www.myspace.com/oiathlioitouhugo

Βασιλειάδης Δημήτρης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ