Οι Κοζανίτες thrash / death metallers Ecollapse παρουσιάζουν το video για το single “Our Wine” που περιλαμβάνεται στο τελευταίο, 3o album με τίτλο “Dying With The Wolves”, το οποίο διατίθεται ανεξάρτητα από την μπάντα και κυκλοφόρησε στις 10 / 2 / 2023.

H σκηνοθεσία του video έγινε από τον Δημήτρη Κοκκαλιάρη.

Το “Dying With The Wolves” είναι ένα album με heavy ήχο και με αρκετά groove στοιχεία στο ρυθμό του. Η μπάντα διατήρησε και σε αυτό το album τα death στοιχεία της με την προσθήκη πιο περίτεχνων μελωδίών και σε συνδυασμό με τα brutal φωνητικά του νεοφερμένου Γιάννη Σεβίλογλου, έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Τα θέματα που πραγματεύονται οι Ecollapse σ’ αυτόν το δίσκο είναι κυρίως ο B’ Παγκόσμιος Πόλεμος, ο σύγχρονος πιεστικός τρόπος ζωής, κοινωνικά, πολιτικά όπως και υπαρξιακά ζητήματα και η ελπίδα για κάτι νέο, καλύτερο.

Η παραγωγή, η μίξη και το mastering του “Dying With The Wolves” έγιναν από τον κιθαρίστα της μπάντας Παναγιώτη Παπαστεργίου (ο οποίος είναι υπεύθυνος και για το artwork και το layout του CD) στο ιδιόκτητο studio των Ecollapse.

Η ηχογράφηση των drums έγινε από τον Ζήση Σαπνάρα με τη βοήθεια των Στέφανου Μειχανετσίδη και Θύμιου Πουλιόπουλου στο Binaural Feeling Studio της Κοζάνης.

Επίσης στις ηχογραφήσεις συμμετείχε ως guest o Μάκης Καβούκας στα keyboards και στο πιάνο.

Το φωτογραφικό υλικό επιμελήθηκε ο Δημήτρης Κοκκαλιάρης.

“Dying With The Wolves” tracklist :

 1. Dying With The Wolves
 2. The Rise The Fall
 3. Evil Empire
 4. Many Soldiers
 5. Bloodless Skin
 6. Cassandra’s Dream
 7. Unbreakable
 8. Evil Knows Better
 9. L.A.D.
 10. Our Wine
 11. Leviathan

Λίγα λόγια για τους Εcollapse

Οι Ecollapse είναι μια προοδευτική thrash / death metal μπάντα της οποίας η δράση ξεκίνησε το 2007 στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης. Έκτοτε έχουν γίνει πολλές αλλαγές στη σύνθεση του σχήματος αλλά και στο ύφος της.

Έχουν κυκλοφορήσει τρία full length LPs και έχουν μεγάλη συναυλιακή εμπειρία σε εμφανίσεις στη Θεσσαλονίκη (Eightball, Harley, Silver Dollar) και στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας (Golden Apple Festival ως support των Firewind στην Καστοριά, Koz. 4 fest στην Κοζάνη).

Εν έτει 2023 η μπάντα συνδυάζει δυναμικά, βαριά riffs με κάποια γρήγορα thrash σημεία και πολλές περίτεχνες μελωδίες και η στιχουργική θεματολογία της προσεγγίζει κυρίως κοινωνικοπολιτικά αλλά και υπαρξιακά ζητήματα.

Δισκογραφία των Εcollapse

2014: LP “Blood Season” (2014)

2016: LP “Humanity” (2016)

2023: LP “Dying With The Wolves” (2023)

Οι Εcollapse είναι οι:

Γιάννης Σεβίλογλου – φωνητικά

Παναγιώτης Παπαστεργίου – κιθάρες, φωνητικά

Γιάννης Παπανώτας – μπάσο

Δημήτρης Θάνος – drums

Σύνδεσμοι επικοινωνίας με τους Ecollapse

Facebook: https://www.facebook.com/ecollapsegr/

Instagram: https://www.instagram.com/ecollapse_band/

YouTube: https://www.youtube.com/@ecollapseband

Bandcamp: https://ecollapsegr.bandcamp.com/releases

Email: ecollapseband@yahoo.com