Τα ΜΥΣΤΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ σχηματίστηκαν το χειμώνα του 1997/98. Σήμερα αποτελούνται από τους Νίκο Βεντούρη (φωνή), Γιάννη Βρεττάκο (μπάσο), Παναγιώτη Ψαρουδάκης (τύμπανα), Σταμάτη Λιόντο (κιθάρες) και Γιώργο Λεκίδη (πλήκτρα).

Το 1999 ηχογράφησαν τα πρώτα τους demo τα οποία παίχτηκαν αρκετά στα ραδιόφωνα και πήραν πάρα πολύ καλές κριτικές στον τύπο. Την άνοιξη του 2003 μπαίνουν στο studio για την ηχογράφηση του πρώτου τους επίσημου τραγουδιού το οποίο κυκλοφορεί το Νοέμβριο του 2004 (Αtlantis Records-Pure rock1) με τίτλο «Mα δεν ξέρω». Με τις πρώτες τους αυτές προσπάθειες φανερώνουν την διάθεση τους να πειραματισθούν με τον ροκ ήχο και να τον διευρύνουν ενορχηστρωτικά με επιρροές από το παραδοσιακό και ηλεκτρονικό μοτίβο.

Η συναυλιακή τους παρουσία ξεκινά από τις αρχές του 1997. Με έδρα τους την Αθήνα, έχουν εμφανιστεί ζωντανά σε διάφορα «στέκια», έχουν λάβει μέρος σε σημαντικές συνεργασίες (ΜΟΤΙΒΟ4, ΚΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΝ ΥΓΙΕΙΣ, 1550 κ.α.) και έχουν παίξει σε διάφορα clubs (Όνομα του Ρόδου, Rodeo Club, 5/4, After Dark κλπ).

Το Σεπτέμβριο του 2006 τα ΜΥΣΤΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ κυκλοφορούν το δεύτερό τους τραγούδι σε μια εκτέλεση demo ως bonus track στην 3η κατά σειρά συλλογή της Atlantis Records. (Pure rock3).Mε την προσθήκη εκείνη την εποχή του Γιώργου στο γκρουπ ο ήχος παίρνει άλλη τροχιά και το συγκρότημα άλλο ύφος.

Το σήμερα βρίσκει τα ΜΥΣΤΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ σε αναζήτηση «δισκογραφικής στέγης». Έτοιμο πια για το μεγάλο βήμα και μετά από 10 δημιουργικά χρόνια στο χώρο, με αρκετό και καλό υλικό, στο studio για την εγγραφή του υλικού της 1ης επίσημης δισκογραφικής τους δουλειάς..

www.myspace.com/mymonopatia

Επιμέλεια θέματος: Βασίλης Παπουτσής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ