Τα Μεθυσμένα Ξωτικά ξεκίνησαν να παίζουν κάπου στα τέλη της δεκαετία του ’90. Μετά από αρκετά χρόνια και πολλές συναυλίες, κυκλοφορούν την πρώτη τους δουλειά.

Το  cd τους περιέχει 14 τραγούδια, κάποια από τα οποία υπήρχαν και στο demo που είχαν κυκλοφορήσει το 2003, αλλά ξαναηχογραφημένα από την αρχή. Παίζουν Punk-Rock με στοιχεία Hip-Hop και Ska. Συνδυάζουν πολλούς ήχους σε πολύ έξυπνες συνθέσεις. Η στιχουργική τους θεματολογία, ασχολείται με κοινωνικοπολιτικά επίκαιρα θέματα (παιδία, εκκλησία, αστυνομία, επιρροή της TV, καπιταλισμός κ.τ.λ.). Ένα σημείο που μου έκανε εντύπωση είναι η διασκευή που έχουν στο αντάρτικο, «Ήρωες», του Στέφανου Βακάλη, που το μεταφέρουν στην εποχή μας με τον καλύτερο τρόπο, χωρίς να αλλοιώνουν το τραγούδι του δίνουν νέα δυναμική και ζωντάνια.

Γενικά, η νέα δουλειά των Μεθυσμένα Ξωτικά, είναι μια πολύ καλή κυκλοφορία, που για όποιον του αρέσει να ακούει ευαισθητοποιημένη μουσική, καλό θα ήταν να μπει στην συλλογή του αυτό το cd.

Τα Μεθυσμένα Ξωτικά, είναι μέρος της DIY σκηνής. Το cd τους μπορείτε να το βρείτε σε αυτοσχεδιασμένα στέκια, σε αυτοοργανωμένες συναυλίες ή να το παραγγείλετε από της σελίδες τους  www.methismenaxotika.gr , www.myspace.com/methismenaxotika και το e-mail τους methismena_xwtika@hotmail.com.

Τα Μεθυσμένα Ξωτικά είναι:

Γιάννης Μπιλίρης – Φωνή, κιθάρα, στίχοι, μουσική

Θάνος Μουτής – Μπάσο, φωνητικά

Παναγιώτης Παναγόπουλος – Τύμπανα

Στέλιος Μπουζιώτης – Τρομπέτα, φωνητικά

Μιχάλης Γλαμπεδάκης – Κιθάρα, φωνητικά, μίξη

Αντώνης Δριβελόπουλος