Τα Ματωμάνα Ρόδα δημιουργήθηκαν στην Πάτρα το 2009 κι αποτελούνταν απ τους Ανδρέας Σταθούλιας (φωνή),Νίκο Τζανότη (μπάσο), Γιάννη Κόττα (πλήκτρα), Κώστα Αλεξίου (κιθάρα) και Βασίλη Κανέλλη (τύμπανα). Τα πλέον εναπομείναντα μέλη -Ανδρέας  Σταθούλιας, Νίκος Τζανότης- άρχισαν να δημιουργούν  το 2ο  άλμπουμ τους  το οποίο και κυκλοφόρησε τον Νοέμβρη του 2016.

Η αλήθεια είναι ότι εντυπωσιάστηκα απ’ τη θεματολογία του δίσκου και τον τρόπο που πλαισιώθηκε με την κατάλληλη μουσική και φωνητικά. Τα Ματωμένα Ρόδα ξεφεύγουν απ την πεπατημένη και επιλέγουν να μιλήσουν για κάτι που είναι δεδομένο κι αναπόφευκτο στη ζωή κάθε ανθρώπου, το τέλος. Αγγίζουν ένα θέμα που πολλοί αποφεύγουν : την ανάλωση, όχι μόνο του ατόμου ως μονάδα αλλά και των σχέσεων του, των αλληλεπιδράσεων με τους γύρω του και των συναισθημάτων του. Γιατί, κακά τα ψέμματα, ένας άνθρωπος έρχεται αντιμέτωπος πάρα πολλές φορές στη ζωή του με την απώλεια σε κάθε μορφή της. Έτσι λοιπόν, χωρίς κανένα ίχνος μοιρολατρείας, τα ματωμένα ρόδα “έγραψαν το τέλος” για κάθε είδους κατάσταση και το παρουσιάζουν μέσα από 14 αναμφίβολα μοναδικά κομμάτια.

Μέσα από ατμοσφαιρικές μελωδίες χτίζουν την ένταση η οποία και κορυφώνεται σε κάθε τραγούδι τους. Η ενορχήστρωση είναι κάτι παραπάνω από άρτια και οι στίχοι ποιητικοί και εξαιρετικά παραστατικοί.

Τα φωνητικά και η μουσική είναι ικανά να σε ταξιδεψουν και να σε μυήσουν στη δική τους πραγματικότητα.

Κάθε κομμάτι τους είναι ένα σεταρισμένο σκηνικό και δημιουργεί πολύ εύκολα και καθαρά τις εικόνες που θέλει να περάσει. Είναι σαν να προβάλλονται καλά σκηνοθετημένες ταινίες μικρού μήκους στο μυαλό σου, ικανές να σου προσφέρουν ό,τι θελήσεις να αποκομίσεις  απ αυτές· είτε αυτό είναι ψυχαγώγια, είτε τροφή για σκέψη, είτε αναβίωση συναισθήματων, είτε συγκίνηση είτε όλα τα προηγούμενα και πολλά παραπάνω.

Συνολικά πιστεύω ότι μόνο θετικές εντυπώσεις μπορεί να έχει κάποιος για το συγκεκριμένο άλμπουμ μιας και πρόκειται για ένα μοναδικό καλλιτεχνικό εγχείρημα.

Ελένη Ρούκη

 

Ακούστε τους εδώ: https://matomenaroda.bandcamp.com/

Βρείτε τους εδώ : https://www.facebook.com/matomenaroda/

 

Tracklist:

1.Η κηδεία της Άννυ

2.Οκτώβρης στο Νοσοκομείο

3.Κατά Συρροή Δολοφόνοι

4.Μητέρα

5.Η Νύχτα της Πτώσης

6.Η Πτώση

7.Αντίο,Αλίκη

8.1η Ιουλίου

9.Νωρίς για Κάποιο Αντίο

10.Ξύλινος Πόλεμος

11.Εύθραυστη Ζωή

12.Αναχώρηση

13.Όταν θα Ζήσουμε Μαζί

14.Οπτασία