Δημιουργήθηκαν στη Θεσσαλονίκη το 1989. Τα μέλη του γκρουπ ήταν οι Χρήστος Τζιώκος φωνή, Φώντας Γρέδιας κιθάρα, Λάμπρος Σαλτσίδης μπάσο και Χρήστος Χατζηαθανασίου τύμπανα.

Πρώτη τους κυκλοφορία ήταν ένα demo την ίδια χρονιά. Το ’91 συμμετέχουν στην πρώτη κασετοσυλλογή του “Ράδιο Ουτοπία” και την επόμενη χρονιά στην lp συλλογή “Fragmenta IV”, που κυκλοφόρησε από το fanzine “Στις Σκιές του Β-23”, και συμμετείχαν με το κομμάτι “Αίνιγμα”. Την ίδια περίοδο φεύγει από το γκρουπ ο Γρέδιας και Σαλτσίδης, ο οποίος πηγαίνει στους νεοσύστατους “Ziggy Was”, και έρχονται οι Νίκος Βάχρας μπάσο Κώστας Βασιλειάδης κιθάρα και Στέλλιος Εμμανουηλίδης κιθάρα.

Με αυτή τη σύνθεση κυκλοφορούν το ’93 το δεύτερο demo τους με τίτλο “Στα Καμαρίνια Της Υπομονής”, με εφτά τραγούδια. Την ίδια χρονιά κυκλοφορούν το μοναδικό τους δίσκο, το επτάιντσο “Ο Βωμός Της Μοναξιάς” με τέσσερα κομμάτια, ένα από το προηγούμενο demo τους. Τα τραγούδια ηχογραφήθηκαν στη Θεσσαλονίκη. Κυκλοφόρησε από τη δραστήρια “Fifth Dimmension Records” από το Κιάτο Κορινθίας, του Κώστα ‘Αβεσαλόμ’. Σε αυτό το δίσκο έπαιξε κιθάρα ο Αστέρης Λιάπης, μετά την αποχώρηση των Βασιλειάδη και Εμμανουηλίδη.

Τον Οκτώβριο του ’96 έδωσαν μια συναυλία στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης με “Γκούλαγκ” και “Γκρόβερ”. Το ’97 συμμετείχαν στη κασετοσυλλογή “‘Έκρηξη Οργής” με το κομμάτι “Το Ασημένιο Δέντρο” και λίγο καιρό μετά διαλύθηκαν.

Οι ΛΩΛΑΜΑ ήταν:
Χρήστος Τζιώκος – φωνητικά
Φώντας Γρέδης – κιθάρα (έως το ’92)
Λάμπρος Σαλτσίδης – μπάσο (έως το ’92)
Χρήστος Χατζηαθανασίου – τύμπανα
Αστέρης Λιάπης – κιθάρα (μετά το ’92)
Νίκος Βραχάς – μπάσο (μετά το ’92)

Δισκογραφία:
1.DEMO 1989 – DEMO
2.ΣΤΑ ΚΑΜΑΡΙΝΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΜΟΝΗΣ 1993 – DEMO
3.Ο ΒΩΜΟΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΞΙΑΣ 1993 – EP

www.myspace.com/lolamalolama

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ