Έφτασε η νέα δουλειά των Λουδίας, η 3η στην σειρά με τίτλο «Εντεχνίλα». Η σάτιρα και το χιούμορ αποτελούν συστατικό που οι Λουδίας παίζουν στα δάχτυλα, ενώ μπορούν να γίνουν παράδειγμα προς μίμηση, για άλλους του είδους.

Πέρασαν 5 χρόνια μετά την τελευταία τους δισκογραφική δουλειά, «Οι σαλαμάνδρες δεν χορεύουν σέικ», ενώ πρόσφατα είχαμε την τύχη να τους απολαύσουμε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ’08, στο τραγούδι «Ο Χρόνος (ΑΟΥΑ)», που ανήκει στο play list της νέας τους δουλειάς.
Το Masshroom studio, ο Ανδρέας Ασημακόπουλος (Μαύρη Μαγιονέζα) και η Tech Killa Records είναι υπεύθυνοι για τις στιγμές γέλιου που ακολουθούν τους Λουδίας στην νέα τους προσπάθεια που μυρίζει «Εντεχνίλα».

Η «Εντεχνίλα»  από το πρώτο μέχρι το τελευταίο της λεπτό ρίχνει ένα δυνατό χαστούκι στην μουσική ταυτότητα που έχουν αποκτήσει οι δήθεν έντεχνοι και ψευτοροκάδες – σκυλάδες. Επίσης δείχνει την κατάσταση που επικρατεί στα περισσότερα ραδιόφωνα, «Βάζω το ραδιόφωνο στο αυτοκίνητο κι αρχίζω να ‘χω πρόβλημα ψυχολογικό, ένας τύπος που γκρινιάζει δίχως οίκτο και σκοπό, πιο δίπλα μια κοπέλα που ουρλιάζει σ’αγαπώ» ( από το ομώνυμο τραγούδι «Εντεχνίλα ). Οι εργοδότες, εργολάβοι, τράπεζες βρίσκουν τη θέση τους με σειρά αφού πλασάρονται μέσα σε στίχους που καίνε, βουτηγμένοι σε 100% καθαρό χιούμορ.

Ροκ, μπλουζ και μια γεύση από country χτυπάει τα ηχεία μας προσφέροντας καθαρόαιμη απόλαυση. Ενώ το εξώφυλλο του δίσκου με το Ελληνικής προέλευσης αγαλματάκι, το οποίο απεικονίζεται με μια Gibson συμπληρώνει το αποτέλεσμα.

Αν θέλετε να λάβετε το μήνυμα που τραγουδούν οι Λουδίας, αλλά και να σκάσουν τα χειλάκια σας χαμόγελα ακούγοντας αλήθειες για την Ελληνική πραγματικότητα, τί κάθεστε; Κι αν ο δρόμος σας φέρει στον ίδιο με των Λουδίας σε κάποιο live τους, τότε μην το χάσετε! Πληροφορίες πάντως και διαίσθηση μου λένε ότι σίγουρα θα αξίζει.

Ας μιλήσει ο στίχος τους :
« Ποιος είναι ο τοκογλύφος και εκμεταλλευτής
ποιος είναι πράγματι ο χειρότερος ληστής
εγώ με την πιστόλα και την κάλτσα στα μαλλιά
ή η τράπεζα που μου έβγαλε στο λαιμό θηλιά..
άντε δανείσου ρε κορόιδο, μάλλον ήρθε η στιγμή
άντε δανείσου να σε λεν μοδάτο καταναλωτή
άντε δανείσου, μπες κι εσύ στο λάκκο με τα φίδια
άντε δανείσου, να το δεις θα σου ζαλίσουνε την τσέπη »

Νίκος Γραμμάτος