Τον Λάμπρο Παπαλέξη μπορεί να τον έχετε ακούσει μέσα από την μπάντα «Η Σαύρα των βασιλικών δρόμων» όπου είχαν δισκογραφήσει στα 90s. Βέβαια το βιογραφικό του είναι πλούσιο, αφού έχει χρόνια στην μουσική, αλλά και πολλά χρόνια που απείχε για δικούς του λόγους.

Η επιστροφή του λοιπόν γίνεται μαζί με την μπάντα του, που ονομάζει Χτισμένες… των θεμελίων και με τον δίσκο που μόλις κυκλοφόρησε και έχει τίτλο «Δηλητήριο ποτισμένο από αγάπη». Όσο μακρόσυρτοι είναι οι τίτλοι, έτσι είναι και οι στίχοι που προσπαθεί να χωρέσει πάνω στα μέτρα της μουσικής, πράγμα που πολλές φορές να ηχεί άναρχα και να μην έχει την γνωστή ομοιοκαταληξία, όμως είναι στίχοι που αξίζει να δώσεις προσοχή. Το στιλ αυτό που αναφέρω μου θυμίζει τον Στέλιο Σαλβαδόρ από τα Μωρά στη φωτιά που επίσης παίζει με τις λέξεις και πολλές φορές χωρίς ομοιοκαταληξία, με λίγα λόγια χρησιμοποιεί πιο ελεύθερο κείμενο.

Η μουσική είναι καθαρή ροκ εν ρολ, με το πιάνο και τα πλήκτρα να υπάρχουν σε όλα τα τραγούδια, θυμίζοντας παλιές μπάντες, πράγμα που θα το γουστάρουν οι φαν του είδους, αλλά ίσως κάποιοι να ζητήσουν και κάτι διαφορετικό ηχητικά.

Η μπάντα παίζει δεμένη, οι μουσικοί είναι άρτιοι και το αποτέλεσμα δικαιώνει την όλη προσπάθεια, αφού και η παραγωγή το βοηθάει. Ο δίσκος είναι μια υπέροχη συντροφιά διάρκειας 65 λεπτών παρακαλώ, που με την κατάλληλη συνοδεία οίνου, θα καταφέρει να σε ταξιδέψει σε όμορφα τοπία.

Πολλά μπράβο λοιπόν σε όλους τους συντελεστές του δίσκου. Ένα ακόμα συν, το γεγονός ότι κυκλοφορεί σε βινύλιο και cd από την Ikaros Records.

Νίκος Γραμμάτος

 

Τα τραγούδια:

1) Εκεί που κακοφόρμισε η θλίψη (Σαν παλιό πενηνταράκι)
2) Κι όμως κανείς δεν ξέρει
3) Μες τη μέση του πουθενά
4) α) Άγονα νερά β) Κύθηρα
5) Χαμένα καλοκαίρια (μη μου ζητάς)
6) Με τσακισμένα όνειρα πετάς
7) Είδα τα φεγγάρια (να βουλιάζουν στα σπλάχνα της)
8) σ) Ξεχνώντας με, θυμήσου μ… β) Σερενάτα Μητροπολίτ
9) Μπαλάντες για ψαγμένα τσόκαρα κι απεγνωσμένες Debutan

[ytp_playlist source=”PLoKnKm-yQTjrDRcD-zd8Kmq9S9PxKvKAC”]