Ο τοπογράφος, ήρωας Κ. του βιβλίου του Φρ. Κάφκα «Ο Πύργος» έδωσε στον Κύριο Κ. το καλλιτεχνικό του όνομα. Γεννημένος στην Αθήνα το 1984, μετά τις σπουδές του στο Ρέθυμνο της Κρήτης, στο τμήμα του Τ.Ε.Ι. Μουσικής Τεχνολογίας & Ακουστικής, βρέθηκε τυχαία να χαρτογραφεί την Ελλάδα για λογαριασμό εταιρείας χαρτών με το εν λόγω βιβλίο παρέα του. Η τάση του ήρωα Κ. να μπλέκεται σε καταστάσεις από το πουθενά ψάχνοντας την άκρη του νήματος χωρίς ιδιαίτερο λόγο, σε συνδυασμό με την ανάγκη του Κυρίου Κ. να βρει την αφετηρία στην τραγουδοποιία του, έκαναν την ιδέα αυτή με τον καιρό να μοιάζει πιο ουσιαστική από ποτέ.

Απ’ το Ρέθυμνο και πιο πριν, ετοίμαζε στίχους και μουσικές. Το 2005 συμμετείχε και στην αναβίωση του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης με το τραγούδι του «Χαμένη ελπίδα» και παράλληλα μεταξύ συνεργασιών και live εμφανίσεων συγκέντρωνε το υλικό του πρώτου προσωπικού του δίσκου. Με την βοήθεια των μουσικών Αλ. Βουλγαράκη, Κ. Βήχου και Γ. Λιβαδά μπήκε στο studio για να ηχογραφήσει το CD Single με τα κομμάτια «Κορίτσι του μήνα» και «Μπαμ» τα οποία κυκλοφόρησαν το 2010 από την Coo Records. Παράλληλα, συμμετείχε με το τραγούδι του «Για το ράδιο» στο νέο δίσκο του Λ. Μπαλάφα «Ανοιξιάτικη μέρα» αλλά και στις live εμφανίσεις του μουσικού και παραγωγού Sillyboy παίζοντας ζωντανά το δίσκο “Played”.

Το καλοκαίρι στις 20/6/2011, κυκλοφόρησε το ντεμπούτο άλμπουμ του με τίτλο «Εδώ είναι το σπίτι μου» από τη Minos E.M.I.

Θα τον συναντήσετε σε γνωστά στέκια της πόλης να παρουσιάζει ένα δυνατό υλικό παρέα με την εξαιρετική μπάντα του ή και να περιφέρεται με φίλους στη νυχτερινή Αθήνα…

http://www.kyriosk.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ