Οι Κυνηγοί Ονείρων δημιουργήθηκαν το 2003 στην Αθήνα και μέχρι τώρα έχουν κυκλοφορήσει διάφορα μουσικά projects (demo, cd-singles, live cd, e.p κτλ) ανάμεσά τους και 2 ολοκληρωμένα άλμπουμ : “Ατλαντίδα” (2012) και “Πυρρίχιος” (2017) .
Στον τελευταίο τους δίσκο έχουν συμβάλει καλλιτέχνες όπως ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Θύμιος Παπαδόπουλος , ο Βαγγέλης Καρίπης , ο Χρήστος Τσιαμούλης αλλά και η παιδική χορωδία του Νεοκλασικού Ωδείου.

Και τώρα στο ψητό..
Ο Πυρρίχιος ήταν ένας πολεμικός χορός των αρχαίων Ελλήνων και ο τίτλος δε θα μπορούσε να ναι πιο αντιπροσωπευτικός του περιεχομένου και του ύφους του δίσκου.
Πρόκειται για ένα ατμοσφαιρικό power άλμπουμ στο οποίο ξετυλίγεται η ελληνική μυθολογία και γενικά ιστορίες του παρελθόντος με τέτοιο τρόπο ώστε να αντικατοπτρίζει τα προβλήματα της σημερινής κοινωνίας. Παρολ’ αυτά δεν είναι όλα τα κομμάτια αλληγορικά, κάποια παρουσιάζουν τη τωρινή κατάσταση ως έχει -πάντα με ποιητικό και προσεγμένο στίχο.

Ο δίσκος ξεκινά με το ορχηστρικό κομμάτι “προοίμιο” το οποίο είναι μια μικρή γεύση του τι θ΄ ακολουθήσει. Επόμενο έρχεται το “Ο κόσμος προχωρά” όπου μέσα από έντονα riffs και δυναμικά φωνητικά πλαισιώνονται γεγονότα που αποδεικνύουν ότι μέχρι τώρα μόνο «μέσα απ τ άδικο ο κόσμος προχωρά». Όλα τα κομμάτια είναι ιδιαίτερα και είναι αδύνατο να μη κολλήσεις με τουλάχιστον ένα από αυτά ή να μη βάλεις στο repeat το άλμπουμ.
Για μένα ένα απ τα τραγούδια που ξεχώρισαν ήταν η “Περσεφόνη”. Ανατριχιαστικά φωνητικά (με συμμετοχή της παιδικής χορωδίας) και στίχοι βασιζόμενοι, προφανώς, στον μύθο της Περσεφόνης που μπορεί εύκολα να παραλληλιστεί με το παρόν.

Οι Κυνηγοί Ονείρων είναι μια μπάντα που πρωτοπορεί για τα ελληνικά δεδομένα όχι μόνο λόγω του είδους μουσικής που αντιπροσωπεύουν αλλά και όσον αφορά τη θεματολογία που επιλέγουν στα τραγούδια τους. Είναι ένα συγκρότημα που φαίνεται ότι έχει εμπειρία , δυνατότητες και πάθος γι αυτό που κάνει.

Βρείτε τους εδώ: https://www.facebook.com/kynhgoioneiron

Ελένη Ρούκη

Τα τραγούδια:
1.Προοίμιο
2.Ο κόσμος προχωρά
3.Ο χορός της βροχής
4.Λυκόφως
5.Ίσως μεγάλωσα
6.Δυο φτερά τσακισμένα
7.Με μια ελπίδα οδηγό
8.Περσεφόνη
9.Ο κόκκινος δράκος
10.Ένα τραγούδι από τον τόπο μου

roukΗ Ελένη Ρούκη είναι φοιτήτρια στατιστικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αγαπά την ελληνική και ξένη ροκ, πανκ, μέταλ και πολλά άλλα (όπως τα σουβλάκια, τις μπύρες, τα κρασιά κτλ κτλ)