coverΟι «Κυνηγοί Ονείρων» είναι μια μπάντα που έχει κλείσει ήδη μια δεκαετία ζωής, μπάντα που δεν έχει αφήσει το όνειρο αυτό της μουσικής να σβήσει, αλλά με πάθος και επιμονή κατάφεραν πριν 2 χρόνια (2012) να κυκλοφορήσουν την πρώτη τους ολοκληρωμένη δουλειά η οποία ακούει στο όνομα «Ατλαντίδα».

Οι Κυνηγοί Ονείρων μιλάνε για όνειρα, όπως λέει και το όνομά τους, μιλάνε για ταξίδια, για ιστορίες ανάμεσα σε ξωτικά, για μια βόλτα στην χαμένη Ατλαντίδα ή σε μια άλλη Οδύσσεια και άλλοτε πάλι στο ταξίδι του Ικάρου. Όπως καταλαβαίνετε το συγκρότημα και ιδίως ο Θοδωρής Γεωργόπουλος που είναι ο στιχουργός και εμπνευστής αυτής της μπάντας, έχει ένα πάθος με την ελληνική μυθολογία και γενικά με τα ελληνικά αυτά στοιχεία που ο κάθε Έλλην πολίτης θα έπρεπε να είναι περήφανος για αυτά. Όλα αυτά λοιπόν σε συνδυασμό με την έμπνευση της μπάντας, στιχουργικά αλλά και μουσικά, φτιάχνουν ένα πολύ όμορφο πάζλ τραγουδιών. Όμορφές εμπνεύσεις και ενορχηστρώσεις, καλοπαιγμένα όργανα, καλά φωνητικά (αντρικά και γυναικεία) και η ροκιά σε πρώτο πλάνο. Το ροκ που παίζουν οι Κ.Ο. είναι στο κλασικό ηχόχρωμα των απαλών κιθάρων (όχι βαριά παραμόρφωση) με την συνοδεία του πιάνου-πλήκτρων, ροκ που σε πηγαίνει πίσω αρκετές δεκαετίες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μιλάμε για κάτι παλιομοδίτικο, αφού η μπάντα καταφέρνει και γεμίζει όμορφα τον ήχο της.

Αυτό που δεν μου άρεσε και που πιστεύω ότι με την κατάλληλη βοήθεια το αποτέλεσμα θα ήταν ακόμα πιο όμορφο, είναι το mix-master και οι εντάσεις των οργάνων. Είναι όλα ισορροπημένα μέσα, πράγμα που θυμίζει περισσότερο μια live εμφάνιση ή ηχογράφηση. Ήθελε μια καλύτερη προσπάθεια ώστε να αναδειχτούν τα όργανα σε συγκεκριμένα σημεία που πρέπει και επιβάλλεται να αναδειχτούν. Επίσης και ο γενικός ήχος είναι αρκετά χαμηλά σε εντάσεις. Αυτό που επισημαίνω βέβαια για όσους δεν γνωρίζουν δεν είναι θέμα της μπάντας, αλλά του ηχολήπτη και παραγωγού του δίσκου, οπότε δεν μπορούμε να χρεώσουμε κάτι αρνητικό στην ίδια την μπάντα, απλά τους επισημαίνω να γίνουν λίγο πιο επιλεκτικοί ως προς το τελικό αποτέλεσμα της δουλειάς τους.

Να επισημάνω επίσης ότι έχει γίνει μια πολύ καλή δουλειά στο artwork του δίσκου, καθώς επίσης μέσα στο βιβλιαράκι βρίσκεται ένα εισαγωγικό κείμενο από τον Θάνο Μικρούτσικο, με το οποίο βρέθηκαν πριν λίγο καιρό μαζί στην σκηνή σε ένα από κοινού live. Ένα πράγμα που είχαν δοκιμάσει και τα Υπόγεια Ρεύματα, αλλά νομίζω ότι οι Κυνηγοί Ονείρων ταιριάζουν και κολλάνε ηχητικά περισσότερο από τα Ρεύματα. Ας ελπίσουμε να δούμε και δισκογραφικά κάτι μαζί. Οι συνεργασίες πάντα είναι καλές και πάντα βοηθάνε στην εξέλιξη ενός μουσικού.

Μπράβο στο παιδιά για την επιμονή σε αυτό το μουσικό τους ταξίδι, τους παρακολουθώ χρόνια και χαίρομαι πραγματικά για την μουσική τους δικαίωση. Συνεχίστε με το ίδιο πάθος!

Νίκος Γραμμάτος

Τα τραγούδια:

01 Instro
02 Mordred
03 Δαιμονικό νανούρισμα
04 Ξωτικό
05 Ατλαντίδα
06 Μια άλλη Οδύσσεια
07 Το ταξίδι του Ικάρου
08 Στιγμές στο κενό
09 Για μια κατάρα και μια ευχή
10 Ταξιδιώτες

Τα μέλη της μπάντας:

Θοδωρής Γεωργόπουλος – Φωνές
Γιάννης Γελαδάκης – Κιθάρες
Ηλίας Καφούρος – Τύμπανα
Βασίλης Καραχούτης – Πλήκτρα
Γιώργος Γόνης – Κιθάρες
Βίκη Λαζάρου – Φωνές
Νίκος Γατομάτης – Μπάσο

Βρείτε τους στο facebook: https://www.facebook.com/kynhgoioneiron