Ο Θεοδόσης Μίχος μας παρουσιάζει την πρώτη του συγγραφική απόπειρα, η οποία έχει τίτλο «Κράτα το σόου!». Πως θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητος ένας τέτοιος τίτλος, όταν όλη σου η εφηβεία είναι υπό το soundtrack των Τρυπών, αλλά και του φοβερού live δίσκου τους, το «Κράτα το σόου μαϊμού».

Ε, λοιπόν αυτό κάνει σε αυτό το βιβλίο ο Μίχος, γράφει 18+1 αληθινές (σχεδόν) ιστορίες οι οποίες καταλήγουν στα βιώματα μιας συναυλίας, αλλά όχι μόνο. Από τον Βόλο που γεννήθηκε και μεγάλωσε, μέχρι την Αθήνα που σπούδασε, συνέχισε να ζει, αλλά και το εξωτερικό.

Ταυτίστηκα πολύ με τον Θεοδόση, αφού και οι δυο μας είμαστε παιδιά της επαρχίας, με αγάπη στην ελληνική σκηνή, με πορεία στα ραδιόφωνα, εγώ παλιά, αυτός ακόμα και σήμερα, με συγκροτήματα, αυτός παλιά, εγώ ακόμα και σήμερα, με την αγάπη στις Τρύπες, στους Panx Romana αλλά και άλλους. Βέβαια υπάρχουν συναυλίες και ξένων καλλιτεχνών που προσωπικά δεν είναι του γούστου μου, αλλά δεν ενδιαφέρει και τόσο τον αναγνώστη για το αν θα ταυτιστεί με τους ήχους της κάθε μπάντας, αφού η ουσία κρύβεται στις ιστορίες που περιγράφει με πολύ ωραίο τρόπο, βάζοντάς σε μέσα στο συναίσθημα, το οποίο τις περισσότερες φορές είναι εμπλουτισμένο με μεγάλες δόσεις χιούμορ (με έπιασα αρκετές φορές να χασκογελάω).

Το βιβλίο ανοίγει με ένα εισαγωγικό σημείωμα του επίσης αγαπημένου Φοίβου Δεληβοριά και αμέσως μετά φορέστε το τζιν σας, προμηθευτείτε με τσιγάρα και ποτά, και ετοιμαστείτε για το γλέντι της ζωής σας.

Περισσότερα διαβάστε στο συνοδευτικό κείμενο του βιβλίου, το οποίο θα το βρείτε εδώ.

Αν μας ακούς, αν μας ακούς εκεί κάτω κι εσύ… Έλα!

Νίκος Γραμμάτος

Στο παρακάτω βίντεο ο Θεοδόσης Μίχος μιλάει στην κάμερα του Culturenow.gr

[ytp_video source=”S9gTKTPhHiU”]

ngΟ Νίκος Γραμμάτος είναι ο ιδρυτής και αρχισυντάκτης του Rockap.gr, ασχολείται με το ραδιόφωνο από το 1998 και είναι ο τραγουδιστής του συγκροτήματος CAMERES.