Όλα ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 1998 οταν ο Τάσος έψαχνε μέλη για τη δημιουργία μιας μπάντας. Το θέμα ομώς ήταν ότι εκείνη την περίοδο, το κιθαριστικό δίδυμο είχε χωριστεί, μιας και ο Μανώλης βρισκόταν στην Αγγλία για σπουδές. Για το λόγο αυτό και μην έχοντας άλλη λύση, ο Τάσος αποφάσισε να αναζητήσει άκαρπα όπως αποδείχτηκε άλλους συνεργάτες.Το Δεκέμβριο,και ενώ ο Μανώλης βρίσκεται Ελλάδα για τις διακοπες των Χριστουγέννων, μετά απο μια σειρά προβών σε επίπεδο jamαρισματος με φίλους γίνεται το πρωτο

live με το Μανώλη στα τύμπανα(!!!!) και με όνομα

‘’Κερί ειν’οι καιροί’’ τον Ιανουάριο του ’99.Η αναχώρηση του Μάνου στις αρχες του Φεβρουαριου για Αγγλία παγωνει τα πράγματα.Όχι για πολύ όμως αφού αποφασιζει 15 μέρες αργοτερα να γυρίσει στην Ελλάδα και να ασχοληθεί σοβαρά με τη μπάντα.

Το 2000 Τάσος και Μάνος ξεκινούν τις σπουδές τους στην ηχοληψία.Μετά απο πολλές αλλαγές μελών και συνεχούς αναζήτησης την θέση του drummer πέρνει ο Β.Καππαγεωργιάδης , ο Μάνος επιστρέφει στο γνωστό του κιθαριστικο του ρόλο μαζί με το Τάσο,

τα φωνητικά αναλαμβάνει ο Μ.Δροσινός και η μπάντα παίρνει το τελικό της όνομα

‘‘Κέρινοι και Ρει’’.Το μόνο που έμενε ήταν να κλειδώσει η θέση του μπασίστα…

Τη θέση του μπασίστα δεν άργησε να καλύψει ο Γιάννης, κιθαρίστας εως τότε σε διάφορα group.

Έτυχε να σπουδάζει την ίδια περιοδο (2001) ηχοληψία και η συνεργασία του με τους Κέρινους ήταν θέμα χρόνου.

Ολοκληρωμένη για την ώρα ,η μπάντα, ξεκινάει πολλές πρόβες με σκοπό τα live και τη δημιουργία του πρώτου demo,το οποίο περιείχε 6 κομμάτια και μοιράστηκε σε αρκέτες δισκογραφικές. Η θέση της φωνής μένει και πάλι άδεια,μιας που ο Μ.Δροσινός αποχωρεί απο τη μπάντα….

Μετά την αποχώρηση του Μ.Δροσινού ακολούθησαν πολλες ακροάσεις χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.Μέχρι που σε μια αγγελία μας σε εφημερίδα (2002) απάντησε ο Βασίλης.Η πρώτη δοκιμαστική πρόβα δεν άργησε να κανονιστεί.Από το πρώτο κιόλας κομμάτι (RnR στο κρεββάτι) που παίξαμε καταλαβαμε όλοι οτι δέναμε και είχαμε βρει πλέον τη φωνή των Κέρινων.

Το demo ξαναγράφεται με τη φωνη του Βασίλη προστίθενται πολλα καινούρια κομμάτια και ακολουθουν καθημερινές πολύωρες πρόβες σε δικο μας πια studio.

Μετά απο αρκετά live και σκληρή δουλειά στο studio, το demo φτάνει στον ραδιοφωνικό σταθμό Atlantis που το καιρό εκείνο είχε ξεκινήσει τη δημιουργία δισκογραφικής εταιρίας.

Γίνεται αμέσως πρόταση για συμμετοχή μας στη πρώτη συλλογή της εταιρίας με το κομμάτι “Άγγελος” ενώ ακολουθεί συμβόλαιο και παραγωγή του πρώτου δίσκου, ταυτόχρονα με την αποχώρηση του Β.Καππαγεωργιάδη απο τη θέση του drummer.

Φθάνοντας έως το σήμερα μετά απο ζωντανές εμφανίσεις, συνθετική αναζήτηση και ανασύνταξη δυνάμεων, στην μπάντα προστέθηκε και ο Χρήστος Ταστσίδης στα τύμπανα.

Κλείνοντας λοιπόν αισίως τα 11 χρονια των Κέρινων ετοιμαστήκαμε για την καινούρια δουλειά μας με τίτλο “Χρόνος” που θα κυκλοφορεί δωρεάν online απο το site μας.

Οι Κέρινοι και ρει είναι :

Κιθάρες: Τάσος Καλοβελώνης
Κιθάρες: Μανώλης Κατσουράνης
Μπάσσο: Γιάννης Κοντός
Φωνητικά: Βασίλης Τσολιάς
Τύμπανα: Χρήστος Ταστσίδης

Επίσημη Σελίδα συγκροτήματος : www.kerinoi.gr

Link Πρωτου δισκου : http://www.kerinoi.gr/kerinoi/1st_album.html

Link Δευτερου δισκου : http://www.kerinoi.gr/kerinoi/NEW_ALBUM/NEW_ALBUM.html