???????????????????????????????Το βράδυ του Σαββάτου κατηφορίζοντας από του Στρέφη στα Εξάρχεια, τραβήξαμε απευθείας στους Χάρτες. Ο Θάνος Ανεστόπουλος είχε ορίσει από τα πριν το ραντεβού.

Θα έδινε ένα ακόμα live από αυτά τα οποία μας έχει συνηθίσει εδώ και χρόνια. Από τα χρόνια των ‘Κρίνων’ ακόμη.

Ο κόσμος ανταποκρίθηκε. Οι ‘Χάρτες’ σχεδόν κατάμεστοι. Ο Θάνος κάνοντας soundcheck δημιουργούσε παράλληλα τη γνώριμη σε όλους ατμόσφαιρα. Τα φώτα χαμήλωσαν, τα στόρια κατέβηκαν, η ανυπομονησία μαγάλωνε. Αφού πήρε τη θέση του πίσω απ’το ημιφωτισμένο αναλόγιο, κρατώντας την κιθάρα του, έγνεψε στον ηχολήπτη του ότι η παράσταση ξεκινά.

Παρουσίασε τραγούδια από την επόχη που τραγουδούσε μαζί με τα Διάφανα Κρίνα αλλά τραγούδια από την προσωπική του δουλειά (Ώς Το Τέλος), καθώς και διάφορα σκόρπια τραγούδια με μελοποιημένη ποίηση την οποία λατρεύει.

Η φωνή του Θάνου Ανεστόπουλου είναι μοναδική σε ύφος, χροιά, χρώμα, λυρισμό και δύναμη. Η ερμηνεία του βαθιά, με έναν φρέσκο αέρα, εκστατική σε κάποιες στιγμές στέκεται πάνω από τη μουσική την οποία πλαισιώνει, αναδυκνείει τις λέξεις που αρθώνει ο λόγος στο έπακρο,κι ύστερα αυτονομείται.

Με μόνη του συνοδεία την κιθάρα του ο Θ. μας συνεπήρε στο ονειρικό του ταξίδι.

???????????????????????????????Συνεπιβάτες του ποιητές του μεσοπολέμου, απόκληροι, ισπανοί αναρχικοί, μνήμες χαμένες, λάθη μεγάλα και απαστράπτοντα, σκύλοι απ’την κόλαση, θνητοί θάνατοι, όμορφες στιγμές, μικρές αλήθειες, κάτι σαράβαλες καρδιές, φίλοι παιδικοί, στοιχειωμένα σώματα, θλιβεροί ίσκιοι.

Κι όταν το ταξίδι μετά από 2,5 ώρες σταμάτησε δε προσαράξαμε σε ξέρα, αλλά βρήκαμε τη θέση μας κάπου κάτω απτο ηφαίστειο.

Υστερόγραφο.
Ευχή και προσμονή να τον δούμε πάλι με τα Δ.Κ. Εκεί όπου πραγματικά το κρίνο του ανθίζει.

Από Apy για το
elliniko-greek-rock.blogspot.gr
https://www.facebook.com/pages/Elliniko-greek-rock/223290641177606