Οι καιροί αλλάζουν κι αυτό που θεωρούταν «νεωτερισμός» στο ξεκίνημα του rock, σήμερα έχει γίνει κάτι απόλυτα φυσιολογικό. Οι γυναίκες και η σκληρή μουσική είναι πλέον έννοιες άρρηκτα δεμένες. Χιλιάδες εκπρόσωποι του γυναικείου φύλου προσπαθούν για το καλύτερο στη σκηνή με όνειρο την παγκόσμια αναγνώριση του ταλέντου τους.

Υπάρχουν, όμως, κάποιες που όχι απλά το καταφέρνουν με μεγάλη ευκολία, αλλά δεν ξέρουν και ποιο… ταλέντο απ’ όλα να αναδείξουν! Μία τέτοια γυναίκα είναι η Liv Boeree, η πανέμορφη Βρετανίδα που έκανε μια προσπάθεια στη σκηνή με την κιθάρα στα χέρια, πέρασε για ένα μικρό διάστημα από τις πασαρέλες ως μοντέλο, συνέχισε με σπουδές στην Αστροφυσική και όταν πήρε το πτυχίο της αποφάσισε να ασχοληθεί επαγγελματικά με τα παιχνίδια με τράπουλα!

Η αγάπη της για το hard rock και το heavy metal είναι μεγάλη και γνωστή. Δεν είναι τυχαίο ότι η πιο πετυχημένη γυναίκα στα παιχνίδια με τράπουλα είναι γνωστή ως «The Iron Maiden» όταν κάθεται στο τραπέζι με την πράσινη τσόχα. Λατρεύει τόσο πολύ τη σκληρή μουσική ώστε έφτασε στο σημείο να διαλέξει το Μάντσεστερ επειδή θεωρείται μία από τις σπουδαιότερες «μουσικές» πόλεις του κόσμου: «Τα συγκροτήματα που λάτρεψα μεγαλώνοντας ήταν οι Metallica, οι Pantera, οι Children of Bodom, οι Iron Maiden και άλλα. Ήμουν αρκετά τυχερή με το πέρασμα των χρόνων όχι απλά να παρακολουθήσω πολλά από αυτά live, αλλά να γνωριστώ με μέλη τους και να κάνω φιλίες με κάποιους από τους μουσικούς τους».

Η Boeree, όπως έχει παραδεχτεί αρκετές φορές σε συνεντεύξεις της, θυμάται πάντα τον εαυτό της ως «κλειστό»χαρακτήρα. Ουδέποτε υπήρξε ιδιαίτερα κοινωνική, όμως η «ανακάλυψη» της ροκ μουσικής  τη βοήθησε να γίνει πιο εξωστρεφής, στοιχείο που τη βοήθησε στη μετέπειτα πορεία της. Μάλιστα, αποφάσισε να το πάει και ένα βήμα παρακάτω, δημιουργώντας ένα heavy metal συγκρότημα στο οποίο η ίδια θα έπαιζε κιθάρα.

«Ήμουν εντελώς αγοροκόριτσο» εξηγεί η 32χρονη: «Προτιμούσα τα σπορ από το να ενδιαφέρομαι για τα αγόρια και να βάφομαι για να αρέσω, αλλά ξαφνικά έγινε η αποκάλυψη. Ένας φίλος μού έβαλε να ακούσω το BlackAlbum των Metallica κι έπειτα RageAgainsttheMachine. Τότε σκέφτηκα: «Γιατί δεν το είχα ακούσει ποτέ αυτό πριν»;. Τα κορίτσια που γνώριζα έπαιζαν εντελώς διαφορετική μουσική και τότε είπα: «Φέρτε μου μία κιθάρα, θα μάθω κι εγώ να παίζω αυτή τη μουσική».

Η Boeree είναι αυτοδίδακτη. Έμαθε να παίζει ακουστική κιθάρα, χωρίς φυσικά να μπορεί να διαβάζει νότες. Το αυτί της τη βοήθησε πολύ και αφού έμαθε γρήγορα τα βασικά, αποφάσισε να προχωρήσει στην αγορά της πρώτης της ηλεκτρικής κιθάρας. Ήταν μία μαγευτική EpiphoneLesPaul: «Της συμπεριφερόμουν σαν να ήταν κόσμημα». Παρά την αγάπη της για τη μουσική, η 32χρονη Βρετανίδα συνέχισε να παίρνει εκπληκτικούς βαθμούς.

Αποφάσισε να σπουδάσει Φυσική και Αστροφυσική στο Μάντσεστερ, επειδή της άρεσε πολύ η έρευνα και η επιστήμη. Όταν όμως πήρε το πτυχίο της, κατάλαβε ότι δεν ήθελε να γίνει ερευνήτρια! Έκανε ένα πέρασμα από τις πασαρέλες ως μοντέλο και έπειτα σαν παρουσιάστρια τηλεοπτικών σόου, ενώ το κομβικό σημείο ήταν η συμμετοχή της σε ένα reality το 2005. Δεν ήξερε το concept του σόου και το έμαθε όταν εμφανίστηκε στο πλατό: θα ήταν μία από τις πέντε διαγωνιζόμενες σε αγώνες παιχνιδιών με τράπουλα. Αφού έμαθε τα βασικά μέσα σε δύο εβδομάδες, το μαθηματικό μυαλό της κατάλαβε ότι ήταν κάτι που θα μπορούσε να την ενδιαφέρει στο μέλλον.

Όταν λίγο καιρό αργότερα έπιασε μία «κανονική» δουλειά στο Λονδίνο, εργαζόταν το πρωί κι έπαιζε χαρτιά το βράδυ αφού είχε πια καταλάβει τις ικανότητές της. Το 2007 αποφάσισε να γίνει επαγγελματίας και σήμερα μετράει περισσότερα από δύο εκατ. ευρώ σε κέρδη από τα τουρνουά στα οποία έχει πάρει μέρος.

Υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι οι γυναίκες της rock είναι βαρετές;