Το Rock Αποδράσεις e-zine φτιάχνει την δική του μουσική αλυσίδα. Κρίκοι είναι τα τραγούδια, οι άνθρωποι, και μόνο ενωμένοι μπορούμε να πάμε μακριά και να φτιάξουμε ωραία πράγματα.

Ο σκοπός αυτής της ενότητας λοιπόν είναι να ενώσει τις μουσικές και τους καλλιτέχνες.

Την αρχή κάνουμε εμείς και σας δίνουμε τον πρώτο κρίκο, δηλαδή κάνουμε μια μουσική πρόταση.

Να σημειώσουμε ότι η αλυσίδα θα δημιουργείται σε αυτήν εδώ την δημοσίευση, ώστε όλα τα τραγούδια να είναι μαζεμένα. Κάθε φορά που θα υπάρχει μια νέα προσθήκη θα δημοσιεύσουμε εκ νέου το άρθρο στην σελίδα μας στο facebook.

 

Ξεκινάμε …

Πρώτος μουσικός κρίκος το τραγούδι «Σκιά» του Νίκου Γιακουμάκη. Ο Νίκος καλείται τώρα να κάνει πρόταση για τον επόμενο μουσικό κρίκο ενός άλλου καλλιτέχνη ή συγκροτήματος.

Ακούστε το τραγούδι:

Ο Νίκος Γιακουμάκης δέχτηκε την πρόκληση που ξεκινήσαμε και μας γράφει:

Το κομμάτι που προτείνω είναι από RockamoraΤο σπίτι απέναντι από τη Λίμνη! Στίχος, μουσική και videoclip δένουν αρμονικά και προτείνουν κάτι διαφορετικό στην ελληνική σκηνή. Τους εύχομαι κάθε επιτυχία και ελπίζω κάποτε να συναντηθούν οι δρόμοι μας!

Ακούστε το:

Αναμένουμε τώρα τους Rockamora να δώσουν την δική τους επιλογή – κρίκο στην μουσική αλυσίδα μας.

Οι Rockamora αποδέχθηκαν την πρόσκληση και μας γράφουν:

Με τη σειρά μας προτείνουμε «Μπαλάντες για φόνουςΤο φάντασμα του αγοριού στο κελάρι«. Δεν έχουν ούτε μήνα που το κυκλοφορήσαν τα παιδιά. Είχε λείψει τέτοιος στίχος και τέτοιες μουσικές για το ελληνικό ροκ. Περιμένουμε και τα υπόλοιπα.

Ακούστε το:

[ μην ξεχνάτε ότι με την κοινοποίηση βοηθάτε σημαντικά στο να ταξιδεύουν τα τραγούδια, στηρίξτε!!! ]

Οι Μπαλάντες για φόνους αποδέχθηκαν την προσκληση και γράφουν:

Προτείνουμε Κωμωδία Θανάτου με το Υπόγεια δωμάτια,τα παιδιά ετοιμάζουνε αυτά τον καιρό τον δεύτερο τους δίσκο, τα σημάδια γραφής από τον πρώτο τους δίσκο είναι ελπιδοφόρα για την συνέχεια.

Το «μπαλάκι» τώρα στους Κωμωδία Θανάτου για την δική τους επιλογή στην μουσική μας αλυσίδα.

Οι Κωμωδία Θανάτου γράφουν:

Το τραγούδι που προτείνουμε είναι από ΠροφίλΔεν είμαι αριθμός, το 2015 κυκλοφόρησαν το Αόρατα Παιδιά ένα πολύ δυνατό δίσκο, και αναμένουμε την επόμενη δουλειά τους.

Ακούστε το:

Οι Προφίλ γράφουν:

Πάμε Πάτρα παίδες. «Η ασφάλεια που αποζητάς σ’αναλώνει η αυθυποβολή δημιουργεί μεγαλύτερο κενό μα ο δρόμος σου σαν όλων μας τελειώνει με την ψευδαίσθηση ζεις πως κάποιος θα σε βγάλει από δω». Salto MortaleΚενό

Οι Salto Mortale γράφουν:

Η ελληνική σκηνή έχει κάνει μεγάλα βήματα προόδου και βγάζει εξαιρετικές μπάντες. Θα προτείνουμε τα καρντάσια Γουρούνια στο Διάστημα από τη Θεσσαλονίκη και το «Συρματοπλέγματα«. Τους περιμένουμε και στα μέρη μας.»

Τα Γουρούνια στο Διάστημα γράφουν:

«Ευχαριστούμε τους Salto Mortale και θα κανονίσουμε δυναμική κάθοδο στην Πάτρα. προτείνουμε τους συντοπίτες μας Ρεύμα 102, ανερχόμενη μπάντα στη σκηνή της πόλης, σε darkwave, synth punk ρυθμούς οι οποίοι κυκλοφόρησαν τον Απρίλιο την πρώτη τους ανεξάρτητη παραγωγή.
Κανείς, σ’αυτήν την πόλη δε κοιμάται πια κανείς»