Δεν ξέρω αν είναι μόδα ή η νέα τάξη πραγμάτων στην μουσική οι πολυμορφικές μπάντες, δηλαδή διάφορα είδη αναμεμειγμένα όλα μαζί. Όπως επίσης έχουμε δει τελευταία δουλειές από ανθρώπους που ζούνε μακριά ο ένας από τον άλλο, όπως συμβαίνει με τους Ερίσμα, Αθήνα, Νέα Ζηλανδία, Βοστώνη.

Τους γνωρίσαμε μέσα από μια ροκ συλλογή που είχε κυκλοφορήσει πριν μερικά χρόνια, με το τραγούδι «Στη λυσσασμένη τροχιά μιας ανέμελης σκέψης» ο οποίο έκαναν remix στην εν λόγο πρώτη δισκογραφική δουλειά τους.

«Homo Logos» ο τίτλος της δουλειάς η οποία κυκλοφορεί από τις αρχές του έτους και την δισκογραφική εταιρία Shift Records θυγατρική της Archangel.

Δυνατές κιθαριές, samples, αρκετά hip-χοϊδές φωνητικά και ρυθμούς που θυμίζουν Ρόδες, εξάλλου είναι φιλικές οι σχέσεις τους ( Ο Στέλιος Τσάφος με τον Νικήτα Κλιντ είχαν βρεθεί κάτω από την στέγη της Freestyle Productions (low bap) για αρκετά φεγγάρια ) και υπάρχει η συμμετοχή του Νικήτα στο τραγούδι Psycho Sallon το οποίο είναι και από τις καλύτερες στιγμές του δίσκου όπως γράφει και το Δελτίο Τύπου που συνοδεύει το δισκάκι αυτό.

Προσωπικά πιστεύω ότι πρόκειται για προσεγμένη δουλειά με καλή παραγωγή, δίσκος που θα σε ξεσηκώσει αλλά το κυριότερο δεν θα σε κάνει να βαρεθείς και να το βγάλεις για να ακούσεις κάτι άλλο, όσες φορές το έβαλα να παίξει το άκουσα μέχρι το τέλος και δεν ήταν λίγες αυτές οι φορές. Σίγουρα μπορούνε ακόμα καλύτερα οι Ερίσμα και πιστεύω ότι θα μας δώσουν κι άλλα όμορφα πράγματα. Ελπίζω όμως να τους δούμε και σε live και να σχηματίσουμε ακόμα καλύτερη γνώμη για το ποιόν τους.

Αξίζει να αποκτήσετε την δουλειά τους και μην ξεχνάτε ότι αγοράζοντας δίσκους βοηθάμε, όσο το επιτρέπουν οι δισκογραφικές, το συγκρότημα και την σκηνή.

Ο Στέλιος Τσάφος (πρώην μέλος των ΒΑΒΥΛΩΝΑ) μαζί με τον Πέτρο χρυσό, τον Νάσο Νομικό, τον Κώστα Σταθόπουλο (Νέα Ζηλανδία) τον Γιώργο Λυγουριώτη και τον Ηλία Κούρτη (Βοστώνη), αποτελούν τους ΕΡΙΣΜΑ.

Νίκος Γραμμάτος