Το συγκρότημα “Διχασμένες Αλήθειες” σχηματίστηκε στα τέλη του ’97 στη Θεσσαλονίκη από τους Ζήση Γεωργούλα κιθάρα και φωνή και Σάκη Βλάχο στα τύμπανα.

Από τα μέσα του ’99 στη σύνθεση του συγκροτήματος προστέθηκαν ο Αντώνης Χατζησυμεών στο μπάσσο και ο Γίωργος Γκίνης δεύτερη κιθάρα και το ’01 ήρθε ο Αδάμ Σιάγαs στα scratch-noises. Το στυλ του συγκροτήματος είναι hardcore με διάφορες επιρροές και ελληνικό στίχο.

Εχουν δώσει αρκετές συναυλίες όπως στο “Φεστιβαλ της Πτολεμαϊδας”, στο “Battle of the Bands”, στο “The X Fest” κ.α. Στα τέλη του ’01 ηχογραφήθηκε το promo cd του συγκροτήματος που περιέχει υλικό από το ’97 ως το ’99.

Το ’03 κυκλοφορούν το πρώτο cd τους, με d.i.y., με τίτλο “Εγώ Ειμί Το Φώς” που περιέχει δέκα τραγούδια από την περίοδο ’99 ως ’02. Στις αρχές του ’05 τη θέση στο μπάσο πήρε ο Χρήστος Κουρπίδης, δεύτερη κιθάρα ο Μάκης Λαζαρίδης και στη φωνή ο Γιώργος Φωτόπουλος, ενώ η θέση του dj Αδάμ έμεινε κενή. Με αυτή τη σύνθεση κυκλοφόρησαν το ’06 το d.i.y. cd με τίτλο “Πότισέ Με Υπερβολές” που περιέχει έντεκα τραγούδια από την περίοδο ’03 ως ’05.

Το 2009 κυκλοφορεί το τελευταίο επίσημο ανεξάρτητο cd (σε αυτή τη μορφή) με τίτλο “Σπάσε Τον Κανόνα” ο οποίος περιέχει 9 καινούρια κομμάτια και 12 από παλιότερους δίσκους.

Myspace:
http://www.myspace.com/dihasmenesalithies

  • Δισκοκριτική από το Rockap.gr για τον δίσκο “Σπάσε τον κανόνα” – Κλικ εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ