Γράφει ο Νίκος Γραμμάτος

Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια μπάντα από μεσήλικες όπως αυτοαποκαλούνται οι ίδιοι (η αλήθεια αυτή είναι), αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία, γιατί όπως πολύ καλά γνωρίζουμε, η μουσική (και οι μουσικοί) δεν έχει ηλικία και δεν λογαριάζει από τα νούμερα. Το εκάστοτε αποτέλεσμα έχει να κάνει πάντα από το δέσιμο του συνόλου, τις ικανότητες των μουσικών ή τις φωνητικές δυνατότητες του τραγουδιστή (όχι πάντα φυσικά)… και εδώ έχουμε απ’ όλα μάγκες.

Οι Διαφυγόν Κέρδος είναι μια μπάντα με την δική της ιστορία και πολλά «χιλιόμετρα» στο κοντέρ τους ή αν θέλετε πολλές ώρες εν δράση. Ο νέος τους δίσκος έχει τίτλο «Επιτέλους» και περιέχει 13 διαμαντάκια. Μια πολύτιμη κατάθεση, τόσο μουσικά όσο και στιχουργικά, με πολύ καλή παραγωγή.

Γιατί να ακούσεις τους Διαφυγόν Κέρδος;

Αν είσαι νέος, θα πάρεις τα δικά σου ηθικά μαθήματα, μέσα από την στιχουργική, μαθήματα που πολλές φορές δεν διδάσκουν ούτε οι ίδιοι οι γονείς στα παιδιά τους, μαθήματα ζωής από ανθρώπους που έχουν νιώσει για τα καλά την ζωή στο πετσί τους και έχουν αυτή την ανάγκη της μεταλαμπάδευσης των εμπειριών τους. Γιατί εν τέλει τι είναι το ροκ εν ρολ; Είναι πρώτα βιώματα προσωπικά, είναι δυνατή μουσική, είναι οι στίχοι που χτυπάνε φλέβα ή νεύρο, είναι η μελωδίες που αγγίζουν τα έγκατα της καρδιάς, φτάνοντας στην ψυχή και ρίχνοντάς σε, σε ένα μοναδικό ταξίδι της φαντασίας και των εικόνων που πλάθεις ακούγοντας το αποτέλεσμα.Ε, λοιπόν αυτός ο δίσκος είναι από τα πιο όμορφα δισκάκια που άκουσα τα τελευταία χρόνια. Διακρίνω την τιμιότητα και το πάθος, το ταλέντο σε όλους τους τομείς και την όρεξη για ροκιά αλλά και για ζωή.

Ο Θοδωρής, ο Νίκος, ο Γιάννης, ο άλλος ο Νίκος και ο Μάκης, έχουν πολλά να σας πουν, αν έχετε χρόνο για να ακούσετε καλά, όπως πρέπει δηλαδή, αυτόν τον δίσκο. Είναι το ροκ που θέλουμε να ακούμε από ανθρώπους που περπάτησαν πολλά χρόνια πριν από εμάς, από ανθρώπους που δεν έχουν καμία έπαρση για τον μύθο και τα πεπραγμένα του παρελθόντος τους, πράγμα που το βρίσκω σημαντικό. Το να έχει δηλαδή ήθος ο μουσικός, να έχει καλλιεργήσει εξίσου καλά και τον εαυτό του, πέρα από την μουσική. Χορτάσαμε από ουράνιους αστέρες και ντίβες της ψωροκώσταινας που πετάνε μόνιμα στον δικό τους κόσμο, νομίζοντας ότι είναι υπεράνω όλων.

Βάλε να ακούσεις και νιώσε φίλε/η μου, γιατί αν δεν νιώθεις, πολύ απλά η μουσική αυτή δεν ταιριάζει σε εσένα.

http://www.diafygonkerdos.gr/
https://www.facebook.com/diafygonkerdos/
https://diafygonkerdos.bandcamp.com/releasesΆκουσε το:

ngΟ Νίκος Γραμμάτος είναι ο ιδρυτής και αρχισυντάκτης του Rockap.gr, ασχολήθηκε με το ραδιόφωνο από το 1998 μέχρι το 2012. Είναι ηλεκτρονικός εκδότης και ο τραγουδιστής – τραγουδοποιός του συγκροτήματος CAMERES.