Τον Δημήτρη Καρρά τον γνωρίσαμε μέσα από τα συγκροτήματα Πάζλ και Βώξ, αλλά και από τις προσωπικές του δουλειές. Όμορφες αναμνήσεις κάπου στο 2000, να παίζει το βίντεο clip «σε ένα σύννεφο επάνω» των Πάζλ και να πιάνω τον εαυτό μου να σιγοτραγουδά το «κορμί σημάδι να νανανα να, να φεύγει το καράβι…» στο κομμάτι πειραγμένη ματιά. Και για όσους δεν γνωρίζουν, με αυτό το σχήμα είχε παίξει support στους Cranberries! Ο Δημήτρης, εκτός των άλλων, έχει συμμετάσχει με φωνή, στίχους και μουσική σε αρκετούς καλλιτέχνες της ελληνόφωνης σκηνής (Μπαλάφας, Κετιμέ, Κοργιαλάς, Ανδρικόπουλος, Εμιρλής, Ξυδούς, Ρόδες κ.α.).

Το 2011 επέστρεψε με μία ολοκαίνουρια προσωπική δουλειά 10 συνθέσεων, με τίτλο «Οι σχιζοφρενείς δεν χασμουριούνται σχεδόν ποτέ». Το album κυκλοφόρησε σε περιορισμένο αριθμό βινυλίων από την δική του δισκογραφική Studio Pazl. Βλέπουμε σιγά σιγά το βινύλιο να αποκτά και πάλι την αίγλη του, παίρνοντας θέση σε δουλειές καλλιτεχνών.

Από το εξώφυλλο και τον τίτλο του δίσκου που είναι γραμμένος ως σύνθημα σε έναν τοίχο, ο τραγουδοποιός σε βάζει αμέσως στη διάθεση και το κλίμα της δουλειάς του, προοϊκονομώντας το ακουστικό αποτέλεσμα. Ο καλλιτέχνης βάζοντας την προσωπική του σφραγίδα, υπογράφοντας τη μουσική, τους στίχους αλλά και την ενορχήστρωση, κάνει τον δίσκο πιο μοναδικό, αποδίδοντας σε αυτόν όλο το συναίσθημα που προκύπτει. Ένας ατμοσφαιρικός, «μοναχικός» και εσωστρεφής δίσκος, πηγάζοντας κατευθείαν από τον εαυτό του. Σίγουρα για το αποτέλεσμα αυτό, ρόλο έπαιξαν και οι λιτές του ενορχηστρώσεις.

Ο Καρράς βαδίζει στα γνώριμα μονοπάτια του έντεχνου ροκ, ενσωματώνοντας ηλεκτρικά ξεσπάσματα και δίνοντας μια άλλη αίσθηση με το έντονο  παραδοσιακό στοιχείο. Φυσικά, δε λείπουν και οι tango ρυθμοί στο ομότιτλο κομμάτι. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η συμμετοχή της Έλενας Δεληχρήστου, η οποία ασχολήθηκε εκτεταμένα με το δημοτικό τραγούδι και συνεργάστηκε επί σκηνής με ονόματα όπως ο Πέτρος Γαϊτάνος, ο Βασίλης Λέκκας, ο Νίκος Ζιώγαλας, η Λιζέτα Καλημέρη, ο Μπάμπης Παπαδόπουλος, ο Νίκος Παπάζογλου και άλλοι…

Ο στίχος είναι σύγχρονος και εμπνευσμένος από την καθημερινότητα. Κάποιοι ίσως τον χαρακτηρίσουν «επαναστάτη χωρίς αιτία» , αλλά πρέπει να δώσεις μεγάλη προσοχή για να μην πέσεις σε αυτή την παγίδα, «είναι της μόδας να το παίζεις εδώ reggae, ska, Εξάρχεια και Γκάζι και μπουκάλα αγκαλιά, λίγο κέικ με χασίσι και μετά sangria…». Το μόνο που με ξένισε λίγο, είναι όταν στο ερμηνευτικό κομμάτι προσπάθησε να αποδώσει τους στίχους με ραπ και νομίζω πως δεν του ταιριάζει καθόλου.

Τα Τραγούδια:
1. Οι σχιζοφρενείς
2. Χάρη της σιγουριάς
3. Με το καλό
4. Ταγκό
5. Αναπνέεις με τ’αληθινά
6. Φράγμα
7. Ερημιά
8. Για ένα φίλο
9. Της μόδας
10. Κελί

Facebook:
http://www.facebook.com/pages/Δημήτρης-Καρράς-Dimitris-Karras/201617726519226

Site:
http://www.dimitriskarras.gr

Αντρέας Σεϊντής