Όταν ένας άνθρωπος μπορεί να σε κάνει κάθε φορά να ανατριχιάσεις με την φωνή και τους στίχους του, τότε από’δώ και πάνω δεν φοβάται. Ο Γιάννης Αγγελάκας μαζί με την γνώριμη παρέα του (Ντίνο Σαδίκη στο μπαγλαμά, Στάθη Αραμπατζή στην κιθάρα και Τίτο Καργιωτάκη στην κονσόλα) που την αποκαλεί «Γιάννης Αγγελάκας 3», μας παρέσυρε για ακόμη μια φορά στο μαγευτικό μουσικό ταξίδι του σε σκοτεινές διαδρομές αλλά και φωτεινές αναμνήσεις, στη ζωντανή συναυλία που έδωσε στις 26/01 στην Πάτρα.

Ο κόσμος, που ξεπερνούσε τα 2000 άτομα, είχε μαζευτεί από νωρίς στο τωρινό μπουζουξίδικο «Χάραμα» στην «Ακτή Δυμαίων» και η διάθεση του δεν ήταν να πετάξει λουλούδια! Η μεγάλη προσέλευση ήταν κάτι αναμενόμενο για τον front man των Τρυπών όπως και τα επιπλέον 5euro για 1 κουτάκι μπύρας! Ο χώρος ήταν αρκετά μεγάλος και αμφιθεατρικός, με τέλεια ακουστική ο οποίος ενδείκνυται για ένα τέτοιο live. Η τιμή στα πρώτα 200 εισιτήρια ήταν 12euro ενώ η γενική είσοδος ήταν στα 15euro.

Όλα ήταν έτοιμα και… Στις 22:00 βγήκε το «τρίο» με τον Αγγελάκα να διασκευάζει Μάρκο Βαμβακάρη στο τραγούδι οι πρωθυπουργοί ξεκινώντας από το δεύτερο κουπλέ. Στη συνέχεια ακούστηκαν κομμάτια από τους «Επισκέπτες» όπως αιρετικό, επισκέπτες, σιγά μην κλάψω και άλλα καθώς και το πότε θα φτάσουμε εδώ στη συμμετοχή με τον Βελιώτη. Επίσης ο Αγγελάκας τραγούδησε το όταν χαράζει από τη συμμετοχή του στον βραχνό προφήτη του Θανάση Παπακωσταντίνου και το ο χαμένος τα παίρνει όλα από το soundtrack της ομώνυμης ταινίας του Νικολαΐδη. Όπως μας είχε συνηθίσει με τους «Επισκέπτες» έτσι και τώρα βγήκε μόνος του με μια κιθάρα για να μας ρίξει στη λήθη του σκοτεινού Ω! Δεσποινίς μου ουτοπία.

Την σκυτάλη έπαιρνε και ο Ντίνος Σαδίκης χαρίζοντας την φωνή του με τραγούδια από τα δύο προσωπικά του album αλλά και τους «Εν Πλώ» όπως ο χορός, και λοιπόν τι, χωρίς κανόνα και το αντιλαλούν οι φυλακές του Βαμβακάρη. Ο Μάρκος είχε την τιμητική του και στο κομμάτι μια όμορφη μελαχρινή που το τραγούδησαν και οι δύο μαζί.

Η αποθέωση όμως ήρθε στα κομμάτια από τις Τρύπες. Κακά τα ψέματα ο κόσμος θέλει να ξανακουστούν τα τραγούδια που τόσο αγάπησε και  σίγουρα ζητάει να θυμηθεί τους παλιούς καλούς καιρούς η να τους ακούσει για πρώτη φορά για τους πιο νέους. Κεφάλι γεμάτο χρυσάφι, χάρτινο τσίρκο, είμαι τυχερός, γιορτή, ακούω την αγάπη και θα ανατέλλω ξεσήκωσαν τον κόσμο και τον έκαναν να τραγουδάει μαζί του.

Αυτός ο ταλαντούχος, πολύμορφος, χαρισματικός καλλιτέχνης είτε παίξει καθιστός, είτε όρθιος, είτε ξαπλωμένος, είτε ακόμα και να αιωρείται με σχοινιά (ωσάν τον Σάκη Ρουβά!) μπορεί να σου μεταδώσει την ενέργεια, τον ενθουσιασμό, το πάθος, την συγκίνηση και αυτό το κάτι που θέλεις και περιμένεις να ακούσεις. Βέβαια σε αυτό βοηθάει και η παρέα του που σου μεταφέρει τη δική της ατμόσφαιρα.
Μα είναι ωραία στον παράδεισο!

Ανταπόκριση : Αντρέας Σεϊντής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ