Δύσκολο πράγμα να μιλήσεις για την ιστορία του Γυάλινου Κόσμου…

Το περίεργο με αυτή την υπόθεση είναι πως εμείς –τα μέλη του group- φαίνεται να είμαστε και οι λιγότερο κατάλληλοι για να μιλήσουμε για αυτήν. Το συγκρότημα δημιουργήθηκε στα μέσα του 2003. Από τότε πολλά μέλη έφυγαν και στη θέση τους ήρθαν νέα πρόσωπα –ειδικά τα τελευταία χρόνια. Έτσι, το ύφος του Γυάλινου Κόσμου άλλαξε και η δημιουργία καινούριων κομματιών έκοψε σχεδόν κάθε δεσμό με το μουσικό παρελθόν του συγκροτήματος, το οποίο σήμερα ζει μέσα στις βιντεοκασέτες και στις αναμνήσεις των παλαιοτέρων μελών και όλων των φίλων που ακολούθησαν από πρώτο χέρι την πορεία του group όλα αυτά τα χρόνια.

Σήμερα οι «ΓΥΑΛΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ», είναι ένα μίγμα ηλικιών, προσωπικοτήτων, μουσικών ακουσμάτων και ιδεών που –ευτυχώς- λειτουργεί με δημιουργικό τρόπο, συνθέτοντας μουσικά κομμάτια σε ύφος pop-rock με ελληνικό στίχο και διασκευάζοντας επιλογές από την ελληνική και διεθνή σκηνή. Μετά από μια πολυετή διαδρομή και συναυλίες σε μέρη όπως το ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΤΡΑΣ, το θρυλικό ΚΥΤΤΑΡΟ, αλλά και μουσικές σκηνές σε όλη την Ελλάδα, έφτασε η ώρα για την πρώτη «γυάλινη» δισκογραφική δουλειά που κυκλοφορεί τον Οκτώβρη του 2009 με τίτλο «Μια ήσυχη ζωή»,  έχοντας ως ξεχωριστή πινελιά τη συμμετοχή του  στιχουργού Γιάννη Καλπούζου σε δύο τραγούδια.

Για τον κάθε ένα από εμάς ο Γυάλινος Κόσμος σημαίνει κάτι διαφορετικό, για όλους όμως είναι τρόπος ζωής και έκφρασης, τόσο μέσα από τη μουσική, όσο και μέσα από την ιδιαίτερη κουλτούρα που ξεδιπλώνεται σε κάθε συνάντησή μας.

Οι  ΓΥΑΛΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ  είναι :
Παύλος Ρεμπής – φωνητικά
Τάσος Σδρένιας – κιθάρα
Μίμης Παππούς – μπάσο
Τάσος Ψυχογυιόπουλος – πλήκτρα
Μάνος  Ψυχογυιόπουλος – τύμπανα

Σήμερα στα τύμπανα βρίσκεται ο Βασίλης Κούκουτσας και στο μπάσο ο Βασίλης Τσιμιδάκης.

http://www.myspace.com/gialinoskosmosband