Γράφει ο Νίκος Γραμμάτος

Αυτές οι λέξεις που ξεκινάω να γράφω, είμαι σίγουρος ότι θα βρουν άπειρο κόσμο που θα τις επικροτήσει, όμως δεν γράφω για το «χειροκρότημα».

Γιάννη Αγγελάκα, μετά από όλα αυτά τα κωμικοτραγικά που ζούμε και που βλέπουμε στην χώρα μας, σκέφτομαι ότι ήρθε η ώρα. Ξέρω, ξέρω, έχεις δηλώσει πολλές φορές ότι οι Τρύπες είναι κάτι που έκλεισε, ότι δεν θα το έκανες για τα φράγκα, ότι αν γινόταν κάτι δεν θα πήγαινε καλά. Μα Γιάννη, πολλά πράγματα δεν πάνε καλά σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Για αυτά τα πράγματα λοιπόν, πρέπει να σηκώσεις το τηλέφωνο, να καλέσεις τον Ασκληπιό, τον Μπάμπη και τους δυο Γιώργηδες και να βρεθείτε.

Κάποιοι πριν λίγες μέρες βρέθηκαν συναυλιακά και είπαν ότι «Όλοι μαζί μπορούμε», αλλά ούτε οι ίδιοι τελικά μπόρεσαν μαζί, αφού όπως φαίνεται ο αντιμνημονιακός λόγος, ενοχλεί. Όπως ενοχλεί και το ροκ Γιάννη… και εσύ είσαι ροκ, δεν έχεις καμία σχέση με τους έντεχνους ψευτοκουλτουριάρηδες που τρέχουν στα ριάλιτι ή που τραγουδάνε μαζί με παιδιά από ριάλιτι και τηλεπερσόνες fast food.

Γι αυτό λοιπόν οι καιροί ζητάνε τις Τρύπες να είναι ενεργοί σαν μπάντα, να μαζέψουν και πάλι τον κόσμο, να κάνουν καλό στην ροκ σκηνή της χώρας που θα έχει μαζί της και πάλι το πιο δημοφιλές συγκρότημα που έβγαλε ποτέ.

Να τους πάρετε και τα λεφτά Γιάννη, να σας πληρώνουν και να τους τα χώνετε, έτσι θέλουν, και χαλάλι σας τα λεφτά γιατί τα αξίζετε… και όποιος πει ότι συνέβη για το χρήμα, θα είναι τόσο μικρός και ανόητος.. και εμείς θα είμαστε μαζί σου.

Δεν έχεις να αποδείξεις τίποτα πλέον και σε κανένα. Το έργο σου έχει κατατεθεί και είναι πλούσιο. Άσχετα αν σε κάποιους δεν αρέσει κάποιο κομμάτι της solo πορείας σου, και μόνο που είσαι ζωντανός και δημιουργείς, αυτό μιλάει από μόνο του. Όμως ήρθε η ώρα για τις Τρύπες Γιάννη, και ξέρω ότι θα το γουστάρεις και εσύ, και η ίδια η μπάντα, αλλά κυρίως ο κόσμος που θα ιδρώσει από κάτω και θα ουρλιάζει δυνατά τους στίχους σας, ώστε να ακουστούν παντού!

Αρχικά έγινε η επιστροφή από τα Διάφανα Κρίνα, που θα ήταν όμορφο να ήταν μαζί τους ο Θάνος, αλλά δες πως τα φέρνει η ζωή. Δεν θα είμαστε εδώ για πάντα Γιάννη, γι αυτό σήμερα είναι η ευκαιρία, το αύριο κανείς δεν το έχει προπληρώσει. Οι Λευκή Συμφωνία επίσης επιστρέφουν. Οι σκυλοροκάδες επίσης επιστρέφουν, αυτοί για το χρήμα βέβαια και φυσικά δεν έχουν κάτι καινούριο να μας πουν. Θέλουμε πίσω τις Τρύπες.. και ελπίζω να ακολουθήσουν και τα Ξύλινα Σπαθιά, οι Ενδελέχεια και άλλοι.

Το ταξίδι ποτέ δεν τελειώνει … ας ξεκινήσει και πάλι!

ngΟ Νίκος Γραμμάτος είναι ο ιδρυτής και αρχισυντάκτης του Rockap.gr, ασχολείται με το ραδιόφωνο από το 1998 και είναι ο τραγουδιστής του συγκροτήματος CAMERES.