Η συνεισφορά του Γιάννη Αγγελάκα στη μουσική σκηνή είναι αναμφίβολα τεράστια απ την αρχή της πορείας του μέχρι τώρα. Έχει γράψει κι ερμηνεύσει κομμάτια που έχουν χαραχτεί στη μνήμη όλων μας. Μέσα απ τα τραγούδια, τα ποιήματα και τις συνεντεύξεις του φαίνεται να έχει πάντα κάτι να δηλώσει σχετικά με ό,τι αφορά την ανθρώπινη φύση-τη βλακεία και την ευφυΐα της. Ο Αγγελάκας ανέκαθεν αφουγκραζόταν τον παλμό της κοινωνίας και κατάφερνε να το αποτυπώνει στα κομμάτια του με μοναδικό τρόπο. Αυτό φαίνεται εξάλλου και απ τον νέο του δίσκο.

Πρόκειται για τη πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τους 100οC και οι απόψεις διίστανται αφού πολλοί δε το βρίσκουν αντάξιο της πορείας του. Παρ όλα αυτά ο δίσκος είναι κάτι παραπάνω από αξιόλογος και ικανός να προκαλέσει, να συγκινήσει και να καυτηριάσει.

Οι στίχοι είναι το κομμάτι της δουλειάς όπου ο Αγγελάκας δεν απογοητεύει ποτέ. Είναι επίκαιροι, καυστικοί , ειρωνικοί κι ευαίσθητοι και τα κύρια παραδείγματα αυτών: «Νεάτερνταλ» και «Μια χαρά».

Όλα τα κομμάτια είναι αντιπροσωπευτικά του ύφους που μέχρι τώρα μας έχει παρουσιάσει ο Αγγελάκας αλλά ο ίδιος καταφέρνει να συστήσει ξανά τον εαυτό του μέσα απ τη μουσική των 100οC. Κατά κύριο λόγο ο δίσκος αποτελείται από “ήσυχα τραγούδια” καθώς αναφέρεται στον τίτλο αλλά δε λείπει απ αυτά κι η ένταση. Μέσα στο άλμπουμ υπάρχει και μια διασκευή στο κομμάτι του Βασίλη Τσιτσάνη «Δε θέλω τα ματάκιά σου».

Ακούστε όλο τον δίσκο εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=KEY41-Dd0GQ&list=PL68wG6Qx0t4eUZRDQmYb1ANCOXz_Xd7H0

Ελένη Ρούκη

 

Tracklist:
1. Μόνο από τη λύπη σου
2. Νεάτερνταλ
3. Ωσάν τυφλό σπουργίτι
4. Μια χαρά
5. Παίρνε με μαζί σου
6. Ψεύτης
7. Φιλικό
8. Ποτέ
9. Δε θέλω τα ματάκιά σου
10. Ήσυχα τραγούδια για ανέμελα λιβάδια

roukΗ Ελένη Ρούκη είναι φοιτήτρια στατιστικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αγαπά την ελληνική και ξένη ροκ, πανκ, μέταλ και πολλά άλλα (όπως τα σουβλάκια, τις μπύρες, τα κρασιά κτλ κτλ)