Τσιρότα και τα μυαλά στα κάγκελα να ούμ!

Μπορεί να τους έχασα στον Ωροπό, μπορεί να τους έχασα και στο Ναύπλιο αλλά να που ήρθε η ώρα να αποζημιωθώ τελικά! Ένα πρωί του Νοέμβρη το δισκάκι των Bandage με περίμενε στο γραμματοκιβώτιο! Η έκπληξη ήταν μεγάλη γιατί είχε και δωράκι αυτοκόλλητα  και εγώ για όσους δεν ξέρουν είμαι άρρωστος με τα αυτοκόλλητα!

Σχετικά καινούργια μπάντα με πολλά σημαντικά live στην πλάτη τους και ένα πάρα πολύ καλό ep σαν πρώτη κυκλοφορία το οποίο μας προδιαθέτει θετικά για το τι θα ακολουθήσει στο μέλλον!

Είμαι λάτρης της εικόνας όταν εξετάζω μια κυκλοφορία και εκ πρώτης όψεως το εξώφυλλο αυτό με κέρδισε! Μια εικόνα από ψηλά αποτυπώνει ένα home προβάδικο και τα παιδιά με cartooνίστικη μορφή να τζαμάρουν. Η λεπτομέρεια είναι που κάνει τη διαφορά και πιστέψτε με υπάρχει πολύ από δαύτη σε το book τόσο έξω όσο και μέσα με τους στίχους να είναι όμορφα-χειρόγραφα στριμωγμένοι !

Διάλεξαν έναν δικό τους λίγο πιο διαφορετικό ήχο σε σχέση με τα πιο πολλά σημερινά συγκροτήματα της ανεξάρτητης ελληνικής σκηνής και τους πάει πολύ!

Punk rock από early κάτι 90’s θυμίζοντας κάτι από παλιές καλές εποχές οffsping του Smash, Bad religion αλλά και Social Distortion! προσέξτε κάτι είπα μην μου βγάλετε αμέσως ρετσινιά!

Χαρούμενοι και αναπάντεχα groovy από την αρχή………*

Το «Working title»  κάνει την δυναμική  αρχή με το πρώτο από τα πολλά έξαλλα distortion, σε αυτό το ep. Αναλύοντας γνωστές φάσεις ανάλωσης ζωής σε καταστάσεις πολλές φορές  αδιάφορες, διασκεδάσεις και γνωριμίες με ανθρώπους «ζόμπι» , που δεν έχουν τίποτα να μας προσφέρουν και την τάση να ξεφύγουν από αυτά .Το κομμάτι χαρακτηρίζει ένα φοβερό riffάκι κάπου κοντά στο ρεφρέν!

«Track seven»  και «Down to the ground» για τρελή συνέχεια με ανεβασμένη διάθεση!

(Τι είναι αυτά που λέω ρε σαν την Στικούδη στο mega star  μιλάω μην παρεξηγείτε από την χαρά μου είναι) τα εννοώ όμως ρε όταν τα ακούσετε θα με θυμηθείτε!

Unpitty women unite ένα από τα αγαπημένα μου σε αυτό το ep:  κομμάτι με σαφή και καυστικό στίχο σχολιάζοντας και ενοχοποιώντας  τη ν κακοποίηση και το βιασμό, σωματικό και ψυχολογικό στον οποίο υποβάλλονται  ακόμα  σήμερα αρκετές γυναίκες!

Basement rat s είναι μια πολύ ωραία ακουστικά και νοηματικά ολοκληρωμένη επωδός !

Παραγωγή, μουσικές ιδέες, παικτική ικανότητα, καλή διάθεση. Φανταστείτε τις έννοιες σαν ένα equalizer με τα λαμπάκια μονίμως στα κόκκινα. Πολλά μπράβο και πάντα τέτοια!

Με μια μακρόσυρτη φράση: Το μέλλον μας κλείνει το μάτι ας το απολαύσουμε τα παιδιά!

…………* ως το τέλος!

Οι Bandage είναι :
ΤΑΚΗΣ: Kιθάρα-Barking vocals
ΔΡΟΣΟΣ:Mπάσο -Φωνή
ΝΙΚΗΤΑΣ: Τύμπανα

Free downloading :  http://www.megaupload.com/?d=A6665FLZ με copy paste γιατί αυτοί του myspace είναι γρόθοι!

Κείμενο: Αλέξανδρος Καγκαράς