Ο Βαγγέλης Ποταμιάνος είναι ένας ιδιαίτερος καλλιτέχνης ο οποίος είχε πέσει υπόψιν μου την εποχή που το myspace μεσουρανούσε στην χώρα μας και όχι μόνο. Από τότε είχα έρθει σε επαφή μαζί του ώστε να ενημερώσει όταν θα είναι έτοιμη η πρώτη επίσημη δουλειά. Πέρασαν 2-3 χρόνια από τότε και η ώρα έφτασε. Η πρώτη του δουλειά έχει τίτλο «Πες μου ποτέ σου αν μ’αγάπησες» και κυκλοφορεί ηλεκτρονικά.

Απ’ ότι έχω καταλάβει, ο Βαγγέλης είναι one man band, καθώς όλα περνάνε από το χέρι και το ποντίκι του υπολογιστή του, πράγμα σχεδόν απαραίτητο όταν θέλεις να βγάλεις την δική σου μουσική και όταν δεν βρίσκεις επάξιους μουσικούς ή απλά ανθρώπους με κοινό στόχο και όνειρο με εσένα. Οπότε από το να χάνεις άδικα τον χρόνο σου αναλώνοντας τον εαυτό σου σε προβάδικα και αναζητώντας συνέχεια κάποιο μέλος για την μπάντα των ονείρων σου, ο δρόμος που ακολουθεί ο Βαγγέλης μοιάζει μονόδρομος, αφού η τεχνολογία και η εποχή μας δίνει αυτή την πολυτέλεια και δυνατότητα.

Έντεκα τραγούδια που νιώθεις ότι βουτήχτηκαν στην darkwave ελληνική σκηνή του ’80 και μαζί με την ηλεκτρονική δυνατότητα εν έτη 2012 σου δίνουν αυτό το όμορφο αποτέλεσμα. Ένας δίσκος άκρως ατμοσφαιρικός με τον στίχο του να βοηθάει ακόμα περισσότερα σε αυτό το ταξίδι. Τραγούδια σαν μελαγχολικά άστρα που θα σου φανερωθούν μόνο αν κλείσεις όλα τα φώτα, κάνεις απόλυτη ησυχία και τα αφήσεις να σου μιλήσουν. Για ψαγμένους ακροατές, που δεν ακούνε μουσική μόνο για τα αυτά και το κορμί τους, αλλά για αυτούς που περιμένουν να πέσει το κέρμα μέσα στο πηγάδι για να ακούσουν το «μπλούμ» και αυτόν τον αντίλαλο… για αυτούς που κάνουν ακόμα όνειρα και γουστάρουν να χάνονται στην μαγεία της μουσικής.

Την παραγωγή και την ενορχήστρωση του δίσκου έχει κάνει ο Χρήστος Ντάσκας.

Περισσότερα θα ανακαλύψετε και μόνοι σας, όταν αφεθείτε στον δίσκο αυτό, τον οποίο μπορείτε να αγοράσετε ηλεκτρονικά από τα itunes, στην τιμή των 8,99€.
Εγώ να πω για άλλη μια φορά ότι χαίρομαι για την προσπάθεια του Βαγγέλη και ότι είναι από τα σημαντικά χαρτιά της ψαγμένης ελληνόφωνης ροκ σκηνής και μπράβο για την προσπάθεια και την προσφορά του. Να σαι καλά και να δημιουργείς, περιμένουμε πολλά ακόμα!

Links:

https://www.facebook.com/vanpotofficial

http://www.vangelispotamianos.com/

Αγοράστε το: http://itunes.apple.com/gr/album/pes-mou-pote-sou-magapises/id482048346

Νίκος Γραμμάτος