Οι Αστρογόνο δημιουργήθηκαν στην Αθήνα και εκτός των άλλων καλλιτεχνών που συνέβαλλαν στη δημιουργία του ομώνυμου άλμπουμ τους έχουν στον κύκλο τους και τον Σωκράτη Μπαρμπουνάκη (που ομολογουμένως, οι προηγούμενες δουλείες και συνθέσεις του είναι αρκετά ενδιαφέρουσες). Πολλή εντύπωση μου έκανε το όνομά της μπάντας, γιατί το αστρογόνο δεν υφίσταται σαν λέξη αλλά κατά τα λεγόμενά τους “θα μπορούσε να είναι μία ζωοποιός ουσία που βρίσκεται σε αφθονία στους γαλαξίες εκείνους που παράγουν άστρα με ασυνήθιστα μεγάλο ρυθμό”.

Ο ήχος τους κινείται σε post-rock μονοπάτια, είναι επενδυμένος με παραδοσιακά μουσικά όργανα  και τα πνευστά φαίνεται να έχουν κυρίαρχο ρόλο σε κάποια απ τα κομμάτια του δίσκου. Η μπάντα αγγίζει μεγάλη γκάμα μουσικών ειδών πράγμα που κάνει τον συγκεκριμένο δίσκο αρκετά πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα.

Όσον αφορά τους στίχους δεν έχω να πω πολλά, είναι ποιητικοί, κάποιες φορές «επιθετικοί», άλλες ρεαλιστικοί κι άλλες φορές διηγούνται ιστορίες.

Τη σήμερον ημέρα δεν είναι πολύ εύκολο να βρεθεί μπάντα ή καλλιτέχνης που να μην έχει καταφύγει σε “κλισέ” και χιλιοειπωμένους στίχους προσπαθώντας να γράψει κάτι με βαθύτερο νόημα. Είναι αρκετά ικανοποιητικό να ακούς ένα συγκρότημα που έχει καταφέρει να ξεφύγει απ αυτού του είδους τη παγίδα , τον εύκολο δρόμο, και δημιουργεί  χωρίς να “δανείζεται”. Μια τέτοια μπάντα είναι και οι Αστρογόνο που κάνουν αισθητή τη παρουσία τους με το ντεμπούτο , ομώνυμο άλμπουμ τους.

Ελένη Ρούκη

 

Ακούστε τους εδώ:

[ytp_playlist source=”PLpGRfeKqD5LGpFNpcds6eDxTX5D50SmJl”]

 

Tracklist:
1. Εξομολόγηση
2. Λειψό
3. Floccinaucinihilipilification
4. Στίχοι Μισοί
5. Αδράνεια
6. Ocean Floer (Ασπρόμαυρο)
7. Χωριό
8. Ξέφωτο
9. Μικρόκοσμος
10. Μετάβαση
11. Σαν γαλήνη

roukΗ Ελένη Ρούκη είναι φοιτήτρια στατιστικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αγαπά την ελληνική και ξένη ροκ, πανκ, μέταλ και πολλά άλλα (όπως τα σουβλάκια, τις μπύρες, τα κρασιά κτλ κτλ)