Οι Απομηχανής Θεός δημιουργήθηκαν το 2007 στην Αθήνα.

Από την πρώτη κι όλας επίσημη πρόβα, η μπάντα άρχισε να συνθέτει υλικό. Μετά από 2 promo, με τίτλους «Κράτα με» και «Για πάντα», και κάποια πετυχημένα live εντός και εκτός Αθηνών, υπήρξαν αλλαγές κάποιων μελών του συγκροτήματος λόγω μουσικών διαφορών.

Το καλοκαίρι του 2008, οι Απομηχανής Θεός μπαίνουν στο στούντιο του Nick M. (Insidead) και ηχογραφούν το τρίτο τους promo, με τίτλο «Σιωπή», το οποίο σηματοδοτεί την αλλαγή της μουσικής κατεύθυνσης του συγκροτήματος.

Το «Σιωπή» απέσπασε θετικές κριτικές από το μικρό πυρήνα οπαδών που έχει καταφέρει να φτιάξει η μπάντα.
Από τις αρχές του 2009, το συγκρότημα αποφασίζει να επικεντρωθεί μόνο στη σύνθεση υλικού, το οποίο θα συνεχίσει στο δρόμο που χάραξε το «Σιωπή».

Η μπάντα επέλεξε 3 κομμάτια από αυτή τη διαδικασία και στις αρχές του 2010 μπήκε στο Nomad Studio, με παραγωγό τον Gus K. (Senserase), για να ηχογραφήσει το επόμενο promo της.

Με αυτό το promo στόχος του συγκροτήματος είναι να ακολουθήσει έναν καινούριο, απάτητο δρόμο, χωρίς μόδες και χωρίς πρέπει. Ένα δρόμο διαφορετικό από αυτόν που ακολουθούν οι περισσότερες ελληνόφωνες μπάντες, ταράζοντας τα νερά μιας ελληνόφωνης μουσικής σκηνής που αργοπεθαίνει.

Οι Απομηχανής Θεός δεν φτιάχτηκαν απλώς για να υπάρχουν. Φτιάχτηκαν για να δημιουργήσουν και να πουν όσα έχουν να πουν με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο.
«… Η μουσική το όπλο και η έμπνευση θηρίο…»

http://www.myspace.com/apomixanistheos

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ