Ο Αντώνης Αδελφίδης είναι ένας άνθρωπος ο οποίος αγαπάει πολύ την μουσική και αν κάποιος διαβάσει το βιογραφικό του θα το καταλάβει αμέσως. Γεμάτος θέληση και όρεξη να μαθαίνει συνέχεια καινούρια πράγματα και να εξελίσσεται, μας παρουσιάζει το concept album του με τίτλο «Για μια λυτρωμένη ψυχή».

Η προσπάθεια αυτή είναι ανεξάρτητη παραγωγή και αποτελείται από 13 συνθέσεις οι οποίες έτσι όπως είναι δομημένες θα μπορούσαν κάλλιστα να είχαν γραφτεί για κάποια θεατρική παράσταση (rock). Στο concept αυτό χάρισαν τη φωνή τους ο Χατζηστεφάνου Νίκος (Γιάννης), η  Ανδρίτσου Αγγελική (Μοίρα) , ο Πολυκανδριώτης Ζαννής (Δαίμονας) και ο Αντώνης Αδελφίδης (Συνείδηση).

Στο μουσικό κομμάτι τώρα, ο ήχος του δίσκου έχει μια ποικιλομορφία και λογικά την ευθύνη την έχει ο Αντώνης με την κλασσική μουσική του παιδεία αλλά και τις metal-rock καταβολές του. Συνδυάζει πλήκτρα, μουσικό πριόνι, vibradoneon, theremin, ηλεκτρικές κιθάρες, ipod κιθάρες δίνοντας ένα όμορφο ακουστικό αποτέλεσμα για όλα τα γούστα. Στο album μπορούμε να διακρίνουμε ατμοσφαιρικές συνθέσεις και μπαλάντες αλλά και ηλεκτρικά ξεσπάσματα που δεν σε αφήνουν αδιάφορο και μπορούμε να μιλήσουμε για μια πολύ καλή ανεξάρτητη παραγωγή. Βέβαια στην αρχή είναι λίγο δύσκολο να μπεις στο πνεύμα του καλλιτέχνη και θέλει προσεκτική και επαναλαμβανόμενη ακρόαση για να κατανοήσεις τελικά πως θέλει να αποδώσει το όλο concept. Φυσικά στον καθένα μπορεί να του δημιουργήσει ξεχωριστά συναισθήματα.

Δανειζόμενος το δελτίο τύπου που μιλάει για τους στίχους θα αναφέρω ότι το “Για μια λυτρωμένη ψυχή” είναι ένα concept album που μιλάει για την αγάπη, το μίσος, τα όνειρα και την πραγματικότητα. Θα μπορούσα να προσθέσω ότι είναι «ποιητικά καθημερινός» συνδυάζοντας το ονειρικό με το μυθοπλαστικό στοιχείο και την πραγματικότητα. Αν κάποιος διαβάσει μόνο τους τίτλους των κομματιών θα μπορούσε να πει ότι πρόκειται για μια σύγχρονη αρχαία τραγωδία.

Τέλος να αναφέρω πως η σχεδίαση του εξωφύλλου έγινε από τον Γιώργο Βάλβη. Το εξώφυλλο είναι βασισμένο στον πίνακα του με τίτλο «Το ταξίδι της ψυχής».

Myspace: http://www.myspace.com/undergroundhellas
Site: http://antonisadelfidis.bandcamp.com/

Τα Τραγούδια:
1.    Για μια λυτρωμένη ψυχή
2.    Φήμη – Γιάννης
3.    Ζήλια – Γιάννης
4.    Άσπρο – Γιάννης, Μοίρα
5.    Λύση – Γιάννης
6.    Μαύρο – Γιάννης, Δαίμονας
7.    Μάγια – Δαίμονας
8.    Σκοτάδι – Συνείδηση
9.    Ονειρικό παραμύθι – Συνείδηση
10.    Τύψεις – Γιάννης, Μοίρα
11.    Ερινύες – Γιάννης
12.    Φως – Μοίρα, Συνείδηση
13.    Γαλήνη – Γιάννης, Μοίρα

Αντρέας Σεϊντής