Οι  “Αντίστροφη μέτρηση” δημιουργήθηκαν το 2006 στην Πάτρα και το Vol.1 είναι η τρίτη κυκλοφορία τους μετά την πρόβα του 2007 και το demo του 2008.

Μια ακόμα D.I.Y  μπάντα η οποία φαίνεται ότι έχει μελετήσει καλά αυτό πού λέγεται  ελληνική ανεξάρτητη σκηνή  και με ευχαρίστηση φτιάχνει μουσική στα μέτρα που αγαπά και της ταιριάζουν. Τα παιδιά έχουν  κάτι να πουν …. έτσι καταφέρνουν  να δώσουν στο album μια διάθεση επικριτική η οποία διαφαίνεται σε κάθε τραγούδι μέσω των στίχων.

Πλούσιες μελωδίες και ενδιαφέροντα κιθαριστικά σημεία που κινούνται  σε ευρύ φάσμα από new age punk  βλέπε “στον μονόδρομο, γιατί σε τόσους ανθρώπους , όνειρο ζωής”  μέχρι ska μελωδίες “μας τρέφουν σιωπή, ο φόβος μου είναι οργή” και ιδιαίτερα beatdown που φλερτάρουν με πιο αφηγηματικό rap ύφος  όπως στο” στις μέρες μας”. Ξεχώρισα το “αντίστροφη μέτρηση” το οποίο είναι και σε μορφή video πλέον στο youtube. Η παραγωγή είναι καλή σε γενικές γραμμές  με μια μικρή εξαίρεση στα drums  μιας και από τις μέχρι τώρα  πληροφορίες τα παιδιά χρησιμοποίησαν “δανεικό” εξοπλισμό και όλη η ηχογράφηση είναι αποτέλεσμα μιας συλλογικότητας!

Το μόνο που με ξένισε προσωπικά είναι η κύρια φωνή σε σχέση με την σωστή δεύτερη στα περισσότερα τραγούδια της κυκλοφορίας αυτής. Θεώρησα  ότι η μπάντα δεν ακολουθεί κάποιο συγκεκριμένο σωστό φωνητικό μοτίβο, το οποίο δεν βοηθά στην ανάδειξη των ομολογουμένως ωραίων στίχων, με αποτέλεσμα να χάνεται αρκετά το νόημα, ένα παράδειγμα είναι  στο “για τις εκλογές”! Θα ήθελα περισσότερη ψυχή ώστε τραγουδιστικά να μην ακούγονται τόσο σαν απλή απαγγελία!

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί το artwork το φοβερό artworkστο εξώφυλλο το οποίο πληροφορίες μας λένε ότι στήθηκε από τον javaspa και ότι τυπώθηκε στην τυπογραφική κολεκτίβα Rotta. Περισσότερο πληροφοριακό υλικό για τους ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ θα βρείτε στο ενδιαφέρον blog  τους .

Οι  ΑΝΤΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ είναι :
Κώστας: Κιθάρα
Μάκης:Mπάσο-Φωνή
Ανδρέας: Τύμπανα-Φωνή

Free downloading :  http://www.megaupload.com/?d=H9V9HQS3

Κείμενο:
Αλέξανδρος Καγκαράς