Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 2000 στην πόλη της Λαμίας από τους Καραγιώργο Δημήτρη, Βουρλοβίτη Ηλία, Πλατανιά Κώστα και Διαμαντή Μάκη.

Έχοντας μεγάλη αγάπη για τη μουσική, ξεκίνησαν ερασιτεχνικά με κάποιες συναυλίες στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας καθώς και στο Ωδείο τους. Σημαντική στιγμή για το συγκρότημα ήταν η συμμετοχή τους το 2002 στη συναυλία των Πυξ Λαξ στο Κλειστό Γυμναστήριο Λαμίας. Ακολούθησαν αρκετές συναυλίες σε εκδηλώσεις του Δήμου Λαμιέων και στις γύρω περιοχές.

Τα μέλη του συγκροτήματος, ως παιδικοί αχώριστοι φίλοι και συνεργάτες, αποφασίζουν να ασχοληθούν με τη δεμένη πλέον μπάντα επαγγελματικά, μετακομίζοντας το 2004 στην Αθήνα. Εκεί πραγματοποιούν πολλά live σε γνωστά ροκ στέκια της πρωτεύουσας, όπως η  Αρχιτεκτονική, το Πατατράκ, Το Όνομα του Ρόδου, ο Συρμός, το Blue Cafe κ.ά, καθώς και σε Σχολές και Φεστιβάλ Σχολείων, κερδίζοντας το κοινό. Αξιοσημείωτες είναι οι δύο εμφανίσεις τους στο τηλεοπτικό πρόγραμμα του Alpha Dream Show.

Τη θέση του Διαμαντή Μάκη στο μπάσο ήρθε να καλύψει ο Βίνιος Γιώργος.

Σε συνεργασία με το ραδιοφωνικό σταθμό Atlantis και με την Atlantis Records κυκλοφόρησαν το κομμάτι «Ίσως Αύριο» στη συλλογή Pure Rock 2. Έπειτα πραγματοποίησαν συναυλία με τους Ενδελέχεια στη Σαλαμίνα.

Τέλος, σε συνεργασία με τον Δ.Καρρά και τον Β.Καραπέτρο ηχογράφησαν το πρώτο τους cd με τον ομώνυμο τίτλο «Αντίπερα Όχθη», που κυκλοφορεί από το Studio«Παζλ» και το Μουσικό Ταχυδρομείο και περιέχει 12 τραγούδια δικά τους καθώς και μία διασκευή του τραγουδιού «Ένα πέπλο της σιωπής, θα σκεπάζει σαν Μπαμπούλας την ζωή μας.» των Φ.Πλιάτσικα , Μ.Ξυδούς και Γ.Σπυρόπουλου. realeditorbest profile toolsrealeditorbest profile tools

http://antiperaoxthi.gr

http://www.myspace.com/antipera