Οι Αντίπερα Όχθη υπάρχουν από το 2000. Με αφετηρία τους την Λαμία ξεκίνησαν να κυνηγούν το όνειρό τους στον χώρο της μουσικής. Οδηγήθηκαν στην Αθήνα που ως το μεγαλύτερο αστικό κέντρο δίνει περισσότερες ευκαιρίες όπου και δρουν τα τελευταία χρόνια.

Μετά από αρκετές συναυλίες, αγάπη για την μουσική και δουλειά, ήρθε η ώρα να μας παρουσιάσουν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά ‘Αντίπερα Όχθη’. Σε αυτό το πρώτο τους album περιέχονται 13 κομμάτια εκ’ των οποίων τα 12 δικά τους και μία διασκευή. Ελληνόφωνο κιθαριστικό rock που κινείται άλλοτε σε πιο μελαγχολικούς ρυθμούς και άλλοτε σε πιο εκρηκτικούς, δυναμικούς, ώστε να μην κουράζει τον ακροατή. Δουλεμένες μελωδίες, ώριμες, καλοπαιγμένες, με καθαρά μεστά φωνητικά δημιουργούν ένα πολύ καλό μουσικό αποτέλεσμα.

Στιχουργικά με έναν δικό τους τρόπο μας προσφέρουν φανταστικές εικόνες μέσω των οποίων μας προσγειώνουν στην πραγματικότητα, με βασικότερο θέμα τον έρωτα αλλά και άλλα βιώματά τους.

Το μόνο που με δίχασε λίγο κατά την ακρόαση του album ήταν ότι σε κάποιες από τις μπαλάντες που περιέχονται είναι πολύ εμφανείς οι επιρροές τους, από κλασικές έντεχνο-pop-rock μπάντες. Αν και λάτρης της μπαλάντας, προτιμώ τα πιο δυναμικά τους κομμάτια, τα οποία και έχουν ένα καθαρά δικό τους, προσωπικό style, κάτι που κατά την γνώμη μου μπορεί να γίνει το χαρακτηριστικό τους έτσι ώστε να ξεχωρίζουν από την μάζα.
Σαν τελικό συμπέρασμα για τους Αντίπερα Όχθη, θα πω ότι αυτή η πρώτη τους δουλειά αφήνει πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Ο χρόνος είναι μαζί τους…

Οι Αντίπερα Όχθη είναι:
Δημήτρης Καραγιώργος – τύμπανα
Ηλίας Βουρλοβίτης – πλήκτρα
Κώστας Πλατανιάς – φωνή, κιθάρα
Γιώργος Βίνιος – μπάσο

Track list:
01. Στην ίδια φυλακή
02. Το μαγικό κουτί
03. Ήρθε η ώρα για να φύγω
04. Ακόμα θυμάμαι
05. Ίσως αύριο
06. Ένα πέπλο της σιωπής θα σκεπάζει σαν μπαμπούλας τη ζωή μας
07. Όλα εσένα θυμίζουν
08. Μια βροχή από αστέρια
09. Πυρ το εξώτερον
10. Ζω σε μια οφθαλμαπάτη
11. Θέλω ν’ αφήσω αυτόν το κόσμο να χαθώ
12. Στις εξωτικές διαδρομές
13. Μια παιδική μπαλάντα

www.myspace.com/antipera

Αντώνης Δριβελόπουλος