Οι Αναχάπαρα είναι ένα αδελφικό ντουέτο που πρωτοεμφανίσθηκε επίσημα στη βιομηχανία της μουσικής το 2006 με το πρώτο τους album «Κράτα κάτι από το σκοτάδι», το οποίο προσωπικά δεν μου έκανε ιδιαίτερη αίσθηση. Οι παρούσες γραμμές όμως δεν αφορούν την παραπάνω κυκλοφορία αλλά το cd single που μόλις κυκλοφόρησαν (Μάιος 2008) και τιτλοφορείται «SINIORITA».

Στα 5 τραγούδια του single οι Αναχάπαρα ηχούν τελείως διαφορετικά στα αφτιά μου, σε σχέση με την προηγούμενη δουλειά τους, πράγμα που με κάνει να αναθεωρήσω κάποιες απόψεις που είχα σχηματίσει.
Παρά το γεγονός ότι στα 3 από τα 5 τραγούδια ακούμε το ομώνυμο “Siniorita”, σε διαφορετικές εκτελέσεις κάποιες από τις οποίες είναι πλεονάζουσες, π.χ. η ακουστική, οι Αναχάπαρα καθ’ όλη τη διάρκεια της δουλειάς τους έχουν μία διάθεση άκρως καλοκαιρινή και φρέσκια μέσα στο συνολικό ποπ-ροκ τους στυλ.

Όμορφες μουσικές ιδέες και μελωδίες δεμένες καλά μεταξύ τους χαρακτηρίζουν το single, ενώ το μόνο άσχημο που εντόπισα στο ομώνυμο τραγούδι είναι ο στίχος σε κάποια του σημεία, «κι άμα δεν σ’ αρέσω, ρίξε πάλι πίτα».
Το single επίσης περιέχει 2 πολύ όμορφες μπαλάντες «Δεν θέλω να αλλάξω» και «Του εχθρού μου το φιλί». Είναι ένα καλό βήμα για ένα νέο ξεκίνημα και σίγουρα περιμένουμε τον επόμενο full δίσκο.

Νίκος Γραμμάτος